HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hebygårdar höjer 2,8 procent

Heby Ett tvåårsavtal är klart mellan Hebygårdar och Hyresgästföreningen. Årets höjning blir på 2,8 procent i snitt, från och med 1 april.

Kommunala Hebygårdar höjer hyrorna i två steg. 2,8 procent i snitt den 1 april och med 1,7 procent den 1 april 2012.  För en familj som i dag betalar 4 500 kronor i hyra blir hyran 126 kronor högre i år och ytterligare 79 kronor högre nästa år. Den 1 april 2012 blir hyran alltså 4 705 kronor.

-Vi är nöjda med överenskommelsen och att den totala höjningen hamnar klart under förväntade
inflationsnivåer under båda åren, säger Alf Mölleryd, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Parterna är också överens om att behålla trohetsrabatten som innebär att om du har bott hos Hebygårdar i tio år eller mer i ett sträck, får 500 kronor rabatt på juli månadshyra.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.