Annons

Hela styrelsen avgick i Gotlandsföreningen

Gotland Hyresgästföreningen på Gotland står utan styrelse. När en ny ledning skulle väljas hade valberedningen inte lyckats hitta någon som ville ta över.
Foto: Jenny Knutsson
Ewy Tidblom lämnade ordförandeposten på Gotland.

På årsmötet i mars skulle bland annat en ny ordförande väljas för Hyresgästföreningen på Gotland. Men valberedningen hade inte lyckats hitta några kandidater, vilket fick resten av styrelsemedlemmarna att lämna sina platser.

– Jag blev överraskad, jag trodde nog att de hade lyckats hitta någon som ville ställa upp. Jag meddelade redan i september förra året att jag ville sluta, då jag suttit tillräckligt länge, säger Ewy Tidblom, som varit ordförande av och till sedan 1997.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad innebär det här?
– Jag tycker att det är en katastrof. Vi behöver ha en styrelse här på Gotland, nu går regionstyrelsen in och tar över tills en ny styrelse har utsetts.

Annons

Är det svårt att hitta aktiva?
– Ja, det är alltid svårt att få folk att engagera sig. Men det kan ju inte bara vara jag bland 2 700 medlemmar som kan vara ordförande, säger Ewy Tidblom.

Hyresgästföreningen arbetar med att få fram kandidater till en ny tillfällig styrelse på Gotland. Målet är att få fram minst fem personer och att den ska vara tillsatt senast under hösten.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Det här innebär att vi inte kan driva på med samma kraft när det gäller frågan om bostadsbristen på Gotland. Det är därför vi försöker skynda på och hitta en ny styrelse så snabbt som möjligt, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Annons
Läs också Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.