Annons

Helsingborgshem måste bygga mer

Nyheter Börja bygg, och det rekordmycket. Det är direktiven för Helsingborgshem. Men av kravet på 300 påbörjade lägenheter blev det förra året endast 159.

– Vi gör inte riktigt vad vi ska och jobbar jättehårt för att nå dit 2013, sa vd Jonas Hansson i samband med bolagets årsstämma i förra veckan.

2011 fick Helsingborgshem nya ägardirektiv som angav att bolaget årligen ska påbörja 300 lägenheter. Det är dubbelt som mycket som förut och det lyckades bolaget inte leva upp till 2011 och inte heller förra året. På plats som ägarepresentant på stämman var kommunalrådet Peter Danielsson (M) och han verkar ha förtroende för bolaget.
– Ni är ett välskött bolag med rätt inställning, sade han bland annat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Helsingborgshem äger cirka 12 340 lägenheter. Närlunda, Ringstorp och Drottninghög är områden där ny- och ombyggnationer är i gång och planerade. Under 2013 är Helsingborgshems mål nu att påbörja 253 nya lägenheter. Enligt Jonas Hansson har man inledningsvis inte haft tillräcklig planberedskap, att så snabb sätta igång projekt, för att uppfylla direktiven.
– Det är helt enkelt en uppstartssträcka. Och man ska inte sticka under stol med att 300 lägenheter är väldigt mycket.

Annons

Ett exempel enligt Jonas Hansson är Ringstorpsprojektet som från idé till realitet tog sju år.

Läs också: Helsingborgshem vill sälja för en miljard

Annons
Läs ocksåHär delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tvekaTvå unga män vid ett bord. Båda ser glada ut.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.