Annons

Herrljunga får landets lägsta höjning

Herrljunga Hyresgästerna hos Herrljunga Bostäder får landets lägsta hyreshöjning. Från 1 april går hyrorna upp med 0,54 procent. Snittet för riket är drygt 3 procent.

​– Jag är nöjd med resultatet. Hoppas att hyresgästerna är det också, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Fallande räntor och ändrade avskrivningar gör att Herrljunga Bostäder kan hålla hyreshöjningen på en låg nivå.
– Ökade kostnader för renhållning, vatten och löner gör att vi behöver höja lite, säger bolagets vd Birger Sjöberg.
Enligt bolagets kalkyl blir räntekostnaderna cirka en miljon kronor lägre i år. Pengarna kommer att satsas på ett ökat underhåll.
– Vi har ett stort underhållsbehov som vi betar av allt eftersom, säger Birger Sjöberg.
Närmast ligger nya fönster på Östergården.
Herrljunga Bostäder har i dag individuell mätning av värmen som debiteras hyresgästerna i efterhand och det är svårt att skapa rättvisa förutsättningar. Under våren kommer Herrljunga Bostäder och Hyresgästföreningen att diskutera systemet.
– Det ska vara sjyst och rättvist för hyresgästerna, säger Ann-Christin Josefsson.
 
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Efter värdens dolda påslag: Michael och hans grannar får tillbaka över 330 000 kronor 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.