HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HFAB fixar jobb åt nyanlända

Halmstad Nyanlända från utlandet som har ett hyreskontrakt hos HFAB kan få ett välkomstjobb via bostadsbolaget.

Det kommunala bostadsbolaget i Halmstad avser att ta fram 100 så kallade välkomstjobb de kommande två åren med sina leverantörer och samarbetspartners. Tanken är att erbjuda jobb eller praktikplats i sex månader kombinerat med språkundervisning. Kravet är att du är nyanländ från utlandet, har ett hyreskontrakt hos HFAB och är inskriven i etableringen.

– Vi vill som kommunalt ägt bostadsbolag vara med och bidra till de nyanländas integration och etablering på arbetsmarknaden, säger Sven Alexandersson, vd vid HFAB i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.

Bostadsbolaget kommer själv att ta emot praktikanter och varje medarbetare erbjuds att vara ”Halmstadsambassadörer” för nyanlända som får ett jobb eller en praktikplats.

Satsningen startar den 1 januari nästa år och är ett projekt tillsammans med arbetsföremedlingen i Halmstad och med kommunens samordnare i integrationsfrågor.

Läs också Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen Nedlagda skolor och sporthallar – så gör Norrland plats för ukrainska flyktingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.