Annons

HFAB fixar jobb åt nyanlända

Halmstad Nyanlända från utlandet som har ett hyreskontrakt hos HFAB kan få ett välkomstjobb via bostadsbolaget.

Det kommunala bostadsbolaget i Halmstad avser att ta fram 100 så kallade välkomstjobb de kommande två åren med sina leverantörer och samarbetspartners. Tanken är att erbjuda jobb eller praktikplats i sex månader kombinerat med språkundervisning. Kravet är att du är nyanländ från utlandet, har ett hyreskontrakt hos HFAB och är inskriven i etableringen.

– Vi vill som kommunalt ägt bostadsbolag vara med och bidra till de nyanländas integration och etablering på arbetsmarknaden, säger Sven Alexandersson, vd vid HFAB i ett pressmeddelande.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Bostadsbolaget kommer själv att ta emot praktikanter och varje medarbetare erbjuds att vara ”Halmstadsambassadörer” för nyanlända som får ett jobb eller en praktikplats.

Annons

Satsningen startar den 1 januari nästa år och är ett projekt tillsammans med arbetsföremedlingen i Halmstad och med kommunens samordnare i integrationsfrågor.

Annons
Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.