HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hitta ditt drömhem på Facebook

Helsingborg Trött på att betala avgifter till bostadsköer och diverse bostadssajter? Nu kan du hitta ditt drömhem alldeles gratis på sociala medier.

För två år sedan fick Johannes Bathily idén att starta en facebookgrupp för personer som sökte en bostad. Han kallade den ”Lägenheter i Malmö”. Idag har den över 13 000 medlemmar och konceptet har spridit sig till ett fyrtiotal kommuner i Sverige.

– Det är som att leta efter en lägenhet på Blocket fast här gör du det gratis och det går mycket fortare. Du lägger ut en önskan och på en nolltid har du kontakt med 13 000 användare. Jag ville bara utöka möjligheterna för folk att hitta en lägenhet, säger Johannes Barthily.

Läs ocksåHyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet

Grupperna vänder sig främst till personer som vill hyra lägenheter, hyra ut, byta eller bara ge tips på värdar.

I Skåne finns grupperna bland annat i Lund, Trelleborg, Helsingborg, Ystad, Malmö, Landskrona, Ängelholm och Trelleborg.

Läs också Misstänkte olovlig piercing – kvinnan får behålla lägenheten efter värdens missar Gatan där förråden plundras: "Djungeltelegrafen går varm på Facebook" De fann lägenhet via Facebook: "Gäller att vara uppmärksam" Hyresgäst sägs upp efter Facebookinlägg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.