Annons

Höga hyror när Familjebostäder bygger nytt

Farsta Sju tusen kronor i månaden för en etta. Så mycket kostar det att bo i Familjebostäders nya lägenheter i Farsta.

Familjebostäder bygger just nu kvarteret Kållandsö i närheten av Farsta centrum. 87 stycken nya hyresrätter i varierande storlek med inflyttning hösten 2012. Den billigaste lägenheten, en etta på 43 kvadratmeter på bottenvåningen kostar 6 919 kronor i månaden. Än så länge annonseras lägenheterna fortfarande på bostadsförmedlingen så Familjebostäder har ännu inte fått någon repsons på intresset.

 Ingvar Andreasson är chef för bygg och teknik hos Familjebostäder.
– Hyrorna är ju inte helt klara, det pågår en förhandling. De brukar ju justeras något, vad vi kan säga är att hyrorna inte blir högre än det som står i annonserna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ingvar Andreasson menar att hyrorna långsiktigt ska kunna bära fastighetens kostnader, det är inte meningen att Familjebostäders andra hyresgäster ska subventionera nyproduktionen.
– Vad man kan säga är att vi har haft liknande nyproduktion i Älvsjö som har varit något dyrare, där det inte har varit några problem att få uthyrt, säger Ingvar Andreasson.

Det är ju billigare att köpa en nybyggd bostadsrätt i samma område?
– Det är möjligt att man kan få en lägre månadskostnad med de låga räntor som har varit, men det är ju inte alla som vill, eller kan, binda kapital i en bostadsrätt.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.