Annons

Höga hyror när Familjebostäder bygger nytt

Farsta Sju tusen kronor i månaden för en etta. Så mycket kostar det att bo i Familjebostäders nya lägenheter i Farsta.

Familjebostäder bygger just nu kvarteret Kållandsö i närheten av Farsta centrum. 87 stycken nya hyresrätter i varierande storlek med inflyttning hösten 2012. Den billigaste lägenheten, en etta på 43 kvadratmeter på bottenvåningen kostar 6 919 kronor i månaden. Än så länge annonseras lägenheterna fortfarande på bostadsförmedlingen så Familjebostäder har ännu inte fått någon repsons på intresset.

 Ingvar Andreasson är chef för bygg och teknik hos Familjebostäder.
– Hyrorna är ju inte helt klara, det pågår en förhandling. De brukar ju justeras något, vad vi kan säga är att hyrorna inte blir högre än det som står i annonserna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ingvar Andreasson menar att hyrorna långsiktigt ska kunna bära fastighetens kostnader, det är inte meningen att Familjebostäders andra hyresgäster ska subventionera nyproduktionen.
– Vad man kan säga är att vi har haft liknande nyproduktion i Älvsjö som har varit något dyrare, där det inte har varit några problem att få uthyrt, säger Ingvar Andreasson.

Det är ju billigare att köpa en nybyggd bostadsrätt i samma område?
– Det är möjligt att man kan få en lägre månadskostnad med de låga räntor som har varit, men det är ju inte alla som vill, eller kan, binda kapital i en bostadsrätt.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.