HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gårdstenshyror krävde medling

Göteborg Gårdstensbostäders 2 700 hyresgäster i Göteborg får snart högre hyra. Men det var först efter medling som parterna kunde enas om den nya hyresnivån.

Den första maj höjde det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder hyrorna med 0,85 procent. Det motsvarar 51 kronor mer i månaden för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Uppgörelsen har föregåtts av segdragna förhandlingar mellan bolaget och Hyresgästföreningen. Parterna började träffas redan i höstas, men har trots ett flertal möten haft svårt att komma överens.

Läs ocksåLåga belopp men sena nya hyror

Till slut krävdes medling från parternas centralorganisationer i Stockholm, genom den så kallade Hyresmarknadskommittén. Den nya hyresnivån är ett medlarbud som båda lokala parter har accepterat.

Annons

Eftersom maj och juni månads hyresavier redan har skickats ut får Gårdstensbostäders 2 700 hyresgäster betala två månaders hyreshöjning i juli. Senast bolaget höjde hyrorna var i april förra året.

Göteborgs största kommunala hyresvärd Poseidon höjer hyran i juni. De kommunala systerbolagen Bostadsbolaget och Familjebostäder höjde hyrorna tidigare i våras.

Läs ocksåNya hyror klara hos Göteborgs största värd

Gårdstensbostäder är det sista kommunala bolaget i Storgöteborg att komma överens med Hyresgästföreningen.

Annons

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 – hela listan

Pengar i en portmonnä.
Läs också Gatuprotest mot allmännyttans krav i Göteborg Tvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år Så mycket höjer halländska värdar hyran 2023 – hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.