Annons

Gårdstenshyror krävde medling

Göteborg Gårdstensbostäders 2 700 hyresgäster i Göteborg får snart högre hyra. Men det var först efter medling som parterna kunde enas om den nya hyresnivån.

Den första maj höjde det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder hyrorna med 0,85 procent. Det motsvarar 51 kronor mer i månaden för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Uppgörelsen har föregåtts av segdragna förhandlingar mellan bolaget och Hyresgästföreningen. Parterna började träffas redan i höstas, men har trots ett flertal möten haft svårt att komma överens.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Till slut krävdes medling från parternas centralorganisationer i Stockholm, genom den så kallade Hyresmarknadskommittén. Den nya hyresnivån är ett medlarbud som båda lokala parter har accepterat.

Annons

Eftersom maj och juni månads hyresavier redan har skickats ut får Gårdstensbostäders 2 700 hyresgäster betala två månaders hyreshöjning i juli. Senast bolaget höjde hyrorna var i april förra året.

Göteborgs största kommunala hyresvärd Poseidon höjer hyran i juni. De kommunala systerbolagen Bostadsbolaget och Familjebostäder höjde hyrorna tidigare i våras.

Läs ocksåLåga belopp men sena nya hyror

Gårdstensbostäder är det sista kommunala bolaget i Storgöteborg att komma överens med Hyresgästföreningen.

Annons

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 – hela listan

Pengar i en portmonnä.
Läs också Nya hyror klara hos Göteborgs största värd 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.