HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst i Hässleholm riskerade att bli skållad i duschen 

Hässleholm Under en dryg månad var det ett vågspel att duscha. Enligt hyresgästen kunde iskallt vatten plötsligt bli skållande hett - helt utan förvarning. Nu vill hyresgästen ha hyresreduktion för obehaget.
Foto på duschmunstycke som det rinner vatten från.
Foto: Pixabay
Under en dryg månad upplevde hyresgästen i Hässleholm ett obehag varje gång hon skulle duscha. Enligt hyresgästen kunde hon helt utan förvarning få skållande hett eller isande kallt vatten över sig.

I början av maj gick värmeväxlaren i hyresfastigheten i Hässleholm sönder. Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö medförde felet bland annat att hyresgästen var tvungen att koka sitt dricksvatten samt att det blev obehagligt att duscha. Helt utan förvarning kunde vattnet i lägenheten ändras från kallt till varmt.

Enligt hyresgästen, som med hjälp från Hyresgästföreningen kräver ersättning av värden, orsakade den trasiga värmeväxlaren problem flera gånger per dag under de 43 dagar som felet kvarstod.

Läs ocksåLämnade fönstret på glänt – krävs på 16 000 kronor

Den privata värden vill inte betala ut någon ersättning. Istället hänvisar hyresvärden till en skrivelse i hyreskontraktet där det bland annat står att värden tillhandahåller värme och varmvatten med undantag för nödvändiga reparationer. Hyresgästföreningen i sin tur hänvisar till meningen ”Arbetena skall dock ske utan onödig tidsspillan”.

Enligt Hyresgästföreningen är 43 dagar en allt för lång tid att vänta på att en värmeväxlare ska lagas. Föreningen anser att hyresgästen bör få en hyresreduktion på 20 procent under perioden som värmeväxlaren var trasig.

Eftersom parterna inte har kunnat komma överens har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden.  

Läs ocksåHyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet
Läs också Han tog fajten för lä­gen­hets­by­tet Stora hyressänkningar i nytt Uppsalaområde Plankspikande värd överklagar tvångsförvaltning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.