HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högt yrkande från Törebodabostäder

Töreboda Nu har Törebodabostäder kommit med sitt hyresyrkande inför 2014. Ett av de högsta i landet – om man ser till procent.

Kommunala Törebodabostäder vill höja hyran med 5,8 procent från och med 1 april nästa år. Det är ett av de högsta kraven som kommit in från en kommunal värd hittills i år och långt över snittet på 2,72 procent. Men bolagets vd, Dan Harryzon, menar att det är helt missvisande att räkna i procent.

– Vi ligger på en förhållandevis låg hyresnivå så det blir inte mycket om man räknar i kronor.

Läs ocksåSparkades från Mariehus - Gör vd-comeback i TörebodaEfter att ha sparkats från Mariehus blir nu Stefan Rånes vd för Törebodas kommunala bostadsbolag Törebodabostäder.

Han menar att de måste bygga upp ett större kapital för att klara av underhållet. Bolaget har haft flera vattenskador under året på grund av att de inte kunnat sköta det ordentligt.
– Det är det pengarna ska gå till, till hyresgästerna. Inte till någon ägare, säger Dan Harryzon.
Hem & Hyras granskning från i höstas visar också att bolaget har en låg soliditet. Lägst i Västra Götaland på 5,6 procent.

Men från Hyresgästföreningens sida ser man till låginflation och låga räntor och tycker yrkandet är för högt.
– Det ekonomiska läget är väldigt gynnsam för bostadsbolagen just nu, säger förhandlare Pär Sundén i ett pressmeddelande.

Förhandlingen påbörjas den 28 januari och de nya hyrorna är tänkta att börja gälla från och med 1 april 2014.

Läs ocksåLediga lägenheter i lyxigt golfboendeKjell Guldbrand står lutad mot ett räcke. I bakgrunden syns golfbanan.

LÄS MER:

På flera håll i länet är hyrorna för 2014 klara. Se Hem & Hyras lista här. 

Läs ocksåTrots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggtLaura Bende sitter på knä och rensar ogräs i Tennisparken i Vingåker framför det kommunala bostadsbolagets nybyggda hus.

De yrkanden som kommit in finns samlade här

Läs också Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg Höjda hyror i Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.