HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högtryck i byggbranschen – bostäder ökar mest

Nyheter Bostadsbyggandet har nästan fördubblats på bara ett år, visar ny statistik.

Ordervärdet för igångsatta bostadsbyggen ökade med 91 procent under perioden juni 2014 och maj 2015, visar Byggtermometern som sammanställs av branschorganisationen Sveriges byggindustrier.

Den största uppstickaren är Jönköping, där ordervärdet för bostäder fyrfaldigades. Men i Norrbotten är bostadsbyggstrenden negativ, trots att den totala byggvolymen har fördubblats.

Läs ocksåHär ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheterHedda Tråcklare bor i det nybyggda kvarteret Kalmarporten i stadsdelen Snurrom. Bilden visar det hyreshus hon bor i.

Statistiken visar också att bostadsbyggandet har ökat betydligt mer än byggandet av lokaler, där volymen ökade med 52 procent.

Fakta: Byggtermometern maj 2015

Skillnaden i ordervärde (procent) för juni 2014 till maj 2015 jämfört med den föeregående ettårsperioden. 

Stockholm 112

Göteborg 41

Malmö 129

Uppsala 79

Jönköping 291

Västerbotten 58

Norrbotten -7

Läs också Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Upplands-Bro toppar listan – Vaxholm i botten med noll nya hyresrätter Norrlandskommuner behöver bygga 1000-tals lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.