Annons

Höjd medlemsavgift efter jämn omröstning

Stockholm Avgiften till Hyresgästföreningen i Stockholm blir 80 kronor per månad nästa år. Höjningen med 5 kronor togs med röstsiffrorna 61 för och 55 emot efter en lång debatt.

​Först efter en lång debatt klubbades verksamhetsplan och budget för Hyresgästföreningen region Stockholm vid lördagens fullmäktigemöte, regionens högsta beslutande organ. Höjningen av medlemsavgiften var en del av beslutet.

– Det är viktigt att organisationen fungerar. Man ska kunna få juridisk hjälp och stöd, det är lika viktigt som hemförsäkringen. Därför behövs en höjning, sa Anders Kotorman från Sigtuna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är fel tajmat att höja avgiften, sa Per Jansson från Hägersten och hänvisade till att löneförhandlingarna som snart startar inletts med 0-bud eller till och med krav på sänkta löner.

En av anledningarna till att ekonomin blir sämre är ombildningarna av hyresrätter till bostadsrätter. Cirka 25 000 lägenheter väntar på beslut under den närmaste tiden. Även om inte alla kommer att bli ombildade, kommer det att innebära färre medlemmar i föreningen.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.