Annons

Höjda arvoden i västra Sverige

Halland En ny styrelse är på plats och arvodena höjs för första gången på nära tio år. Det beslutades på Hyresgästföreningens årsmöte i region västra Sverige i går.

På torsdagskvällen samlades 72 röstberättigade ledamöter på ett hotell i centrala Göteborg för årsmöte med regionens högsta beslutande organ, regionfullmäktige.

Bland annat fick beslutsfattarna ta del av regionens verksamhetsberättelse och ekonomiska redogörelse för 2012.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästföreningen i västra Sverige har en mycket god ekonomi sedan flera år, och gjorde i fjol ett slutresultat på 800 000 kronor. Däremot gick själva verksamheten back med ungefär 440 000 kronor.

Annons

Arvodet för olika förtroendeuppdrag har dock legat stilla en längre tid. Den årliga ersättningen till regionstyrelsen har exempelvis varit densamma sedan 2004, men höjs nu med fem procent.

Det betyder att årsarvodet för regionstyrelsens ordförande höjs från 44 000 kronor till 46 200 kronor. Vice ordförande får en dryg tusenlapp mer om året, totalt 23 100 kronor. Även en rad andra arvoden höjs.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Regionstyrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året, och fick under kvällen en ny sammansättning. Trots ett flertal nomineringar var det ändå valberedningens förslag som röstades igenom. Så här ser den nya styrelsen ut:

Annons
Namn Ålder Förening Förnyad position
Bengt Svensson, ordförande 55 Frölunda
Monica Bogren, vice ordförande 70 Södra Bohuslän
Ronny Bengtsson 56 Västra Göteborg Omvald, 2 år
Martina Enghardt 27 Hisingen Fyllnadsval, 1 år
Luz Amalia Escobar 63 Varberg Omvald, 2 år
Christer Gustafsson 67 Hisingen Omvald, 2 år
Ewa Hagberg 70 Härryda
Joakim Hagberg 40 Angered
Martin Hedberg 40 Partille
Bengt Karlsson 70 Kungsbacka Omvald, 2 år
Hasse Kvint 67 Centrum Göteborg Nyval, 2 år

Fullmäktige ansåg att regionsstyrelsen redan jobbar bra med de frågor som väckts i årsmötets enda motion, som Hem & Hyra tidigare berättat om. Efter en kort debatt valde man dock att göra ett tillägg. Regionen ska i fortsättningen anstränga sig ännu mer för att förebygga att renoveringar som borde räknas som vanligt underhåll kategoriseras som standardhöjningar, med höjd hyra som följd.

Läs också Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.