Annons

Höjda hyror i Hylte

Hylte ​Den förste april höjer Hyltebostäder hyrorna. En lägenhet som idag har en hyra på 4500 kr blir därmed 90 kronor dyrare.

Förhandlingarna mellan Hyltebostäder och Hyresgästföreningen om 2011 års hyror är avslutade. Hyrorna i för Hyltebostäders drygt 500 lägenheter, höjs med två procent från förste april i år. Också hyrorna för garage ökar med 10 kronor i månaden.

Annons
Bakom Hyltebostäders ursprungliga yrkande, som var på 2 procent för helåret, låg ökade kostnader för vatten och el, samt höjda räntekostnader.
 
Hyresgästföreningens Linda Klawitter förhandlade och hon är nöjd med resultatet.
–  Hyltebostäder har inte en så attraktiv marknad och tar nog inte alltid ta ut så mycket som de skulle vilja. Utslaget på hela året blir det runt 1,5 procents höjning, och det är ju under snittet.
 
Den genomsnittliga hyreshöjningen för landet, där 8 av 10 hyresförhandlingar är slutförda är enligt Hyresgästföreningens senaste sammanställning drygt 2 procent för helåret.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Hovrättsdomen: Tvingas betala 53 000 kronor efter flytt – trodde lägenheten var uppsagd Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.