HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjda hyror i Kiruna

Kiruna Kirunabostäder höjer hyrorna med 2,31 procent nästa år. Det står klart efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. Samtidigt kräver LKAB:s fastighetsbolag FAB Malmfälten en hyreshöjning på 3,5 procent.

​Det kommunala bostadsbolaget Kirunabostäder krävde att få höja hyrorna med 3,99 procent. Summan grundade sig till stor del på det stora underhållsbehov som Kirunabostäder har efter ett antal tuffa år ekonomiskt.

3,99 procent var dock ingen höjning som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Vid förhandlingarna  kom parterna överens om en hyreshöjning på 2,31 procent.

Läs ocksåHyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina

– Kirunabostädera fastigheter är i ett stort behov av underhåll, så därför går största delen av årets hyreshöjning till just detta. Vi tror att bolaget har en möjlighet att förbättra underhållet i alla sina fastigheter under en femårsperiod, säger Sten Fors, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Malmfältens största privata fastighetsägare, LKAB:s bolag FAB Malmfälten, har lämnat ett höjningskrav på 3,5 procent för 2011.

Hyreshöjningar hos Kirunabostäder
Årtal KBAB:s krav Höjning efter förhandling
2009 13,1% 5,31%
2010 3,72% 1,58%
2011 3,99% 2,31%

Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Rolf, 53, från Muodoslompolo gör succé på sociala medier Fem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas Oväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.