Annons

Höjda hyror i Mölndal

Mölndal 3 500 hyresgäster hos Mölndalsbostäder får högre hyra från och med nästa månad. Det står klart efter avslutade förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Om några veckor, den 1 april, höjs hyran för ungefär 3 500 hyresgäster hos den kommunala hyresvärden Mölndalsbostäder.

För lägenheter där uppvärmning ingår blir hyreshöjningen i snitt 1,92 procent. Det motsvarar 96 kronor extra i månaden för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hushåll med kallhyra, som alltså betalar uppvärmning separat, får en höjning på 1,87 procent. För exempellägenheten ovan innebär det knappt 94 kronor extra per månad.

Ett 70-tal hyresgäster som bor i det före detta äldreboendet på Bergmansgatan 17–29 i Mölndals centrum får den minsta hyreshöjningen, en procent.

Annons

När förhandlingarna inleddes i början av året hade Mölndalsbostäder aviserat att man önskade höja hyrorna med 2,75 procent i genomsnitt, och det redan från årsskiftet. Bakgrunden till kravet uppgavs bland annat vara bolagets ökade kostnader för underhåll och reparationer.

Läs ocksåMisshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Hyresgästföreningen avvisade kravet om hyreshöjning, bland annat med hänvisning till Mölndalsbostäders vinstutdelningar.

Enligt Boverket är Mölndalsbostäder ett av de kommunala bostadsbolag i landet där ägaren, kommunen, plockat ut en olagligt stor vinst – något som hyresgästerna indirekt får betala.

Annons

LÄS MER:
Här hittar du krav på hyreshöjningar från andra kommunala hyresvärdar i Västra Götaland 2013.
Här
kan du läsa mer om hyreshöjningar som redan är klara i länet.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Råttor och kriminella intog lägenhet i Mölndal Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Hyreshöjning hos Mölndalsbostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.