HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjda hyror i Mölndal

Mölndal 3 500 hyresgäster hos Mölndalsbostäder får högre hyra från och med nästa månad. Det står klart efter avslutade förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Om några veckor, den 1 april, höjs hyran för ungefär 3 500 hyresgäster hos den kommunala hyresvärden Mölndalsbostäder.

För lägenheter där uppvärmning ingår blir hyreshöjningen i snitt 1,92 procent. Det motsvarar 96 kronor extra i månaden för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Hushåll med kallhyra, som alltså betalar uppvärmning separat, får en höjning på 1,87 procent. För exempellägenheten ovan innebär det knappt 94 kronor extra per månad.

Ett 70-tal hyresgäster som bor i det före detta äldreboendet på Bergmansgatan 17–29 i Mölndals centrum får den minsta hyreshöjningen, en procent.

Annons

När förhandlingarna inleddes i början av året hade Mölndalsbostäder aviserat att man önskade höja hyrorna med 2,75 procent i genomsnitt, och det redan från årsskiftet. Bakgrunden till kravet uppgavs bland annat vara bolagets ökade kostnader för underhåll och reparationer.

Läs ocksåRåttor och kriminella intog lägenhet i Mölndal

Hyresgästföreningen avvisade kravet om hyreshöjning, bland annat med hänvisning till Mölndalsbostäders vinstutdelningar.

Enligt Boverket är Mölndalsbostäder ett av de kommunala bostadsbolag i landet där ägaren, kommunen, plockat ut en olagligt stor vinst – något som hyresgästerna indirekt får betala.

Annons

LÄS MER:
Här hittar du krav på hyreshöjningar från andra kommunala hyresvärdar i Västra Götaland 2013.
Här
kan du läsa mer om hyreshöjningar som redan är klara i länet.

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor
Läs också Hyreshöjning hos Mölndalsbostäder Höjda hyror i Stenungsund och på Orust

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.