Annons

Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Mölndal Värden ville säga upp hyresgästen för att han skulle ha slagit sin närmaste granne. Men kort efter den händelsen hämnades grannen och hennes bror genom att misshandla mannen grovt. Nu har hyresnämnden beslutat att han får bo kvar.
Foto: Polisen
Mannen utsattes för grov misshandel i sitt hem av sin granne och hennes bror. Hans jacka slets sönder av alla sparkar och slag. Den kvinnliga grannen blev av med sitt kontakt, och nu förlorar även mannen sin lägenhet.

– Jag har fortfarande ingen känsel där jag bröt käken, och efter det som hände känns det psykiskt jobbigt bara att öppna ytterdörren för att gå ut med soporna. Sedan att bli uppsagd på toppen av det … Det har varit skitjobbigt, säger hyresgästen till Hem & Hyra.

Hans kvinnliga före detta granne blev av med sitt hyreskontrakt innan sommaren. Anledningen var att hon och hennes bror grovt misshandlat mannen, som är i 70-årsåldern, med sparkar och slag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De hotade också att klippa av honom ett finger med en tång. Kvinnan dömdes till skyddstillsyn och hennes bror till fängelse.

Men hyresvärden Mölndalsbostäder har även velat säga upp mannen själv.

Irriterade sig på röklukt

Han och grannkvinnan hade en konflikt redan innan den grova misshandeln. I september förra året irriterade sig mannen på att det luktade rök i trapphuset. När han såg grannen och hennes mamma sitta och dricka på balkongen ropade han upp till dem att de var ”jävla psykfall” som ”skulle bort”.

Det fick den berusade grannkvinnan att ilskna till ordentligt. Hon sprang ner och ett tumult uppstod. Enligt grannkvinnan fick hon ett knytnävsslag i tinningen.

En annan kvinna som var ute med sina hundar har vittnat att hon såg mannen måtta ett slag, men däremot såg hon inte när det träffade.

Annons

Polis kom till platsen

Enligt grannkvinnan ska mannen även ha hotat henne och sagt ”om du ringer polisen kommer jag att ha ihjäl dig, jävla hora”. Men kvinnans mamma larmade ändå polisen som kom till platsen och tog upp en anmälan.

Mannen själv förnekar att han skulle ha slagit grannkvinnan och hävdar att han bara puttades.

När mannen fick reda på att kvinnan med hundarna skulle vittna mot honom i hyresnämnden ska han enligt henne blivit aggressiv och hotfull. Flera gånger när de mötts i vintras ska mannen ha skrikit ”golfitta”, ”hora” och liknande.

Anmäld året innan

Enligt Mölndalsbostäder finns även flera anmälningar från 2021 om att mannen uppträtt berusad och hotfull i bostadsområdet.

När hyresvärden ringde honom den gången blev han upprörd och undrade ”vem som tjallat”. Han ska ha trott att det var kvinnan med hundarna som låg bakom och skrikit hotelser åt henne när de senare möttes i området.

Mannen förnekar att han skulle ha hotat eller skrivit okvädningsord åt kvinnan vid något tillfälle. Till Hem & Hyra säger han att han anser att Mölndalsbostäder trakasserar honom.

För svaga bevis

I maj i år väcktes åtal mot mannen gällande misshandel, men någon rättegång har ännu inte hållits.

Annons

Hyresnämnden konstaterar att det saknas bevis på att mannen skulle ha slagit sin granne eller hotat henne. Inte heller finns det några andra bevis på att han skulle ha hotat kvinnan med hundarna mer än hennes egna påståenden, som hyresnämnden anser är för vaga.

När det gäller händelserna 2021 konstaterar hyresnämnden att Mölndalsbostäder aldrig skickade någon skriftlig rättelse.

Sammantaget anser hyresnämnden att det inte finns tillräckliga skäl att säga upp mannens hyreskontrakt. Mölndalsbostäder får avslag.

Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

– Det var väldigt skönt att få beskedet. Det här har varit en resa, säger mannen.

Mölndalsbostäder har dock överklagat hyresnämndens beslut till Svea Hovrätt.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hos kommunala Förbo blir du spärrad för dåliga referenser – i tio år: ”Inte proportionerligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.