HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hot om böter om inte brister åtgärdas i Tranås

Tranås Fastighetsägaren som riskerar tvångsförvaltning, får mellan en och sju månader på sig att åtgärda mer eller mindre allvarliga brister efter beslut i bygg- och miljönämnden.

Vi har tidigare berättat att både Hyresgästföreningen och Tranås kommun just nu har fokus på en fastighet i Tranås. Det handlar om ett femvåningshus med 24 lägenheter.

I går eftermiddag höll bygg- och miljönämnden möte och problemfastigheten togs upp.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

– Våra inspektörer har gjort en stor genomgång och varit där under polisbeskydd. De kom in i alla lägenheter, några av dem hade inte ens lås på dörren men det bodde folk där. Det har uppdagats en mängd brister. Det gäller mögel, fukt och ventilation, säger Mats Holmstedt (M), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Mötet beslutade om en rad åtgärder som fastighetsägaren måste göra, med hot om böter om det inte sker inom viss tid. Det är åtgärdsföreläggande som i vissa fall tar stöd miljöbalken och i vissa fall plan- och bygglagen. Därför kommer åtgärdsförelägganden att skickas från nämndens båda sidor.

Tidsfristerna spänner mellan en och sju månader.

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.

– Det är olika på grund av svårighetsgraden på bristerna, förklarar Mats Holmstedt.

Ett åtgärdsföreläggande kommer även att skickas när det gäller tomten, där ett flertal skrotbilar står uppställda.

Nästa vecka justeras protokollet, därefter postar kommunen sina förelägganden.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

Nästa vecka tar även hyresnämnden upp Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning av fastigheten, vars ägare bor i Norge och komplicerande nog är en bostadsrättsförening.

Läs mer:

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås kan sakna lagstöd

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Läs också Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.