Annons

Hot om böter om inte brister åtgärdas i Tranås

Tranås Fastighetsägaren som riskerar tvångsförvaltning, får mellan en och sju månader på sig att åtgärda mer eller mindre allvarliga brister efter beslut i bygg- och miljönämnden.

Vi har tidigare berättat att både Hyresgästföreningen och Tranås kommun just nu har fokus på en fastighet i Tranås. Det handlar om ett femvåningshus med 24 lägenheter.

I går eftermiddag höll bygg- och miljönämnden möte och problemfastigheten togs upp.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Våra inspektörer har gjort en stor genomgång och varit där under polisbeskydd. De kom in i alla lägenheter, några av dem hade inte ens lås på dörren men det bodde folk där. Det har uppdagats en mängd brister. Det gäller mögel, fukt och ventilation, säger Mats Holmstedt (M), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Mötet beslutade om en rad åtgärder som fastighetsägaren måste göra, med hot om böter om det inte sker inom viss tid. Det är åtgärdsföreläggande som i vissa fall tar stöd miljöbalken och i vissa fall plan- och bygglagen. Därför kommer åtgärdsförelägganden att skickas från nämndens båda sidor.

Tidsfristerna spänner mellan en och sju månader.

Annons
Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

– Det är olika på grund av svårighetsgraden på bristerna, förklarar Mats Holmstedt.

Ett åtgärdsföreläggande kommer även att skickas när det gäller tomten, där ett flertal skrotbilar står uppställda.

Nästa vecka justeras protokollet, därefter postar kommunen sina förelägganden.

Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

Nästa vecka tar även hyresnämnden upp Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning av fastigheten, vars ägare bor i Norge och komplicerande nog är en bostadsrättsförening.

Annons

Läs mer:

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås kan sakna lagstöd

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.