HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kallade barn horungar – sägs upp

Hägersten Fittluder, grisungar, hora – till slut fick barnfamiljen nog av grannens kränkande ord som nu blivit uppsagd från sitt hyreskontrakt.

 

Enligt barnfamiljen har störningarna från grannen pågått i många år men de eskalerade kraftigt under 2016 och 2017. Orsaken är att grannen, som är personlig tränare, inte kan sova på grund av de ljud som uppstår när barnen leker. Och sömnen är absolut viktig för henne i sin yrkesroll eftersom hon annars riskerar att bli sjuk.

Läs ocksåKyrkan vill vräka obekväm hyresgästfoto från kyrkogård

Mamman i familjen vittnade om upprepade tillfällen då grannen både fällt kränkande kommentarer och direkta hot. ”Jag ska plocka dig”, ”jag ska ta dig här ute på gården.

– Hon bankar och slår i väggen. Skriker och hotar oss. Att vi har så jävla äckliga horungar. Jag gör allt för att undvika att barnen ska utsättas för det här. Vi försöker hålla oss borta från lägenheten på helgerna, berättade mamman i förhöret.

Grannen förnekar inte att hon bankat i väggen, men alla fula ord – de har hon inte yttrat. De måste familjen har uppfattat fel. När hon antagits skrika ”bög” var det i själva verket ”mög”, eftersom hon använder det ordet dialektalt. Men att hon irriteras av de tre och femåriga barnen, det står bortom allt rimligt tvivel.

Läs ocksåFörtroendevalda får egna skyddsombud i Västra Sverige

– Leker de OS, Wrestling? Man hör hur kroppar kastas mot väggarna. De är inte anpassade att bo i lägenhet. De måste komma från landet, eller nåt. Det är inte ett sunt beteende att kasta ut alla leksaker på golvet så där, sade hon under hyresnämndens sammanträde.

Grannen, som har blivit varnad vid två tillfällen av hyresvärden Heba, men som inte anses ha slutat störa, får veta om hon får behålla sitt hyreskontrakt om två veckor.

Läs också Fem år gammal kökstvist avgjord i hovrätten Socialens misstag kostade Ulf kontraktet Blodspår ledde till misstänkt vandal – Landskronabo förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.