HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hovrätten prövar inte missnöjd hyresgästs stämning

Lund Hovrätten tar inte upp fallet med den lundabo som stämde Hyresgästföreningen för en dålig uppgörelse med LKF. Tingsrättens dom som gav Hyresgästföreningen rätt står därmed fast.

Som Hem & Hyra i en rad artiklar berättat stämde hyresgästen Svante Dahl, en gång ordförande i den lokala hyresgästföreningen Offerkällan i Lund, Hyresgästföreningen på drygt 10 000 kronor för en dålig uppgörelse med LKF. Hyresgästerna i bostadsområdet Offerkällan förlorade ekonomiskt på att man väntade med att införa Lundamodellen där tills de pågående renoveringarna var slutförda, menade Svante Dahl. 

Hyresgästföreningen å sin sida menade att det rörde sig om en fiktiv skada, eftersom det inte beslutats om någon hyressänkning i området. Tingsrätten gick på Hyresgästföreningens linje och  avslog Dahls stämningsansökan i slutet av december förra året. Svante Dahl överklagade då domen till Svea hovrätt som nu meddelat att man inte ger prövningstillstånd. 

Läs ocksåFick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personalHyreskontrakt och LKF:s skylt i Lund

För två år sedan valde Hyresgästföreningen att utesluta Svante Dahl som medlem med motiveringen att han aktivt arbetat för att skada Hyresgästföreningen i sin ställning som ordförande för den lokala föreningen Offerkällan. Tillsammans med andra missnöjda hyresgäster i bostadsområdet bildade Svante Dahl då en utbrytarförening, Sveriges hyresgästers riksförbund.

Läs mer:  

Läs ocksåHyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta

Lundabo förlorade strid mot Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen avvisar skadeståndskrav

Annons

Hyresgästföreningen avfärdar stämningsansökan

Läs ocksåGrannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården"

Lösning på pengakonflikt i föreningen Offerkällan

Startar utbrytarförening efter långvarigt bråk

Ny styrelse för Offerkällan valdes

Lundakonflikten fortsätter med bråk om pengar

Hyresgäster stämmer LKF

Annons

Hyresgäster på Norra fäladen kräver svar från LKF

Årsmötet på Offerkällan ställdes in efter bråk

Hyresgästföreningen utesluter kritisk ordförande

Intern hyresstrid rasar i Lund

Läs också Anklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt Lund: Demonstration mot vinstuttag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.