HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HSB bygger för unga

Gävle HSB bygger inte bara för pensionärer som på Muréngatan. Till hösten nästa år ska 23 lägenheter byggda enbart för 25-30-åringar stå klara vid Södra Skeppsbron.
Foto: Lena Mattsson
Här på Södra Skeppsbron bygger HSB lägenheter speciellt för yngre hyresgäster.

Projektet kallas Kuttern och blir ett pilotprojekt för liknande byggprojekt i Västernorrlands och Jämtlands län skriver HSB i ett pressmeddelande.

Lägenheterna blir ettor och tvåor i två trevåningshus och byggs på den gamla Philipssontomten. Alla lägenheter får balkong och husen ska ha hissar. HSB uppskattar hyran för en etta på 27 kvadratmeter till 3 500 kronor i månaden.

Läs ocksåSocialdemokraterna beredda att ge efter i bostadspolitiken

– Det känns oerhört spännande och efterlängtat att få möjligheten att utvärdera ett nytt byggsystem i vår satsning där vi ska bygga mer för fler, säger Anders Wallner, vd på HSB Hyresrätt i pressmeddelandet.

 

Läs också Succé för Karlshamnsbostäders Kabo-skola Långa kötider till studentlya stör pluggande Dyrt när för få studenter hyr Hon bär den dyraste soppåsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.