Annons

HSB köper Toppstigen

Sundsvall ​Nu är konkursförvaltade bostadsområdet Toppstigen i Kvissleby, strax söder om Sundsvall, sålt. HSB blir nya ägare och tar över från 1 november. Nyheten i form av ett informationsblad damp igår kväll ner i hyresgästernas brevlåda.
Ägarna har bytt av varandra de senaste åren och intresset för att sköta om husen på Toppstigen har minskat för varje skifte.
Åren med senaste bostadsbolaget Nor i Sundsvall AB har kantats av allt större akuta problem till följd av eftersatt underhåll. Obetalda fakturor har lett till avstängd el, tvångsförvaltning och sedan konkurs.
Händelser som hyresgästerna förhoppningsvis nu kan lägga bakom sig. Före den avslutade affären poängterade konkursförvaltaren Matts Norberg vikten av en långsiktig ägare med framtidsplaner för att kunna bygga upp hus och rykte igen efter de turar som varit. Han anser att HSB har de kvalifikationer som krävs för den uppgiften och tror att ägarbytet kommer att bli en riktigt bra lösning för alla.
– Hyresgästerna kommer att få det bättre och jag hoppas på ett långsiktigt ägande, säger han till tidningen Hem & Hyra.
 
I flygbladen som delades ut igår stod bland annat att läsa: ”HSB har köpt fastigheterna för att vi vill utöka vårt utbud av hyresbostäder. Vi planerar att finnas kvar tillsammans med er länge, vilket gör att vi kommer att satsa på långsiktiga och hållbara lösningar och åtgärder.” Och ”Vår ambition är att förbättra er boendemiljö och satsa på att Toppstigen ska förknippas med ett av Njurundas mest attraktiva områden.”
 
Totalt handlar försäljningen om sex hus med 18 trappuppgångar och 96 lägenheter.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök" Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus Willhem köper – blir största privata värden i Halmstad Backar om värmefakturor Värmefakturor på tusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.