HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HSB-vd fick sparken efter bara några veckor

Blekinge Björn Pettersson tog över som vd för HSB Sydost i maj, men nu lämnar han sin post. Orsaken är delade meningar om hur företaget ska styras.

Till Smålandsposten säger HSB Sydosts styrelseordförande Sebastian Lindroth:

– Vi har olika åsikter om hur företaget ska ledas, vilka prioriteringar som HSB ska göra och även de utmaningar som HSB Sydost står inför.

Läs ocksåSparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Vad meningsskiljaktigheterna består i vill Sebastian Lindroth inte säga till tidningen och Björn Pettersson vill inte heller låta sig intervjuas.

Han har arbetat nästan sex år inom HSB Sydost när han slutar siste augusti. Innan han tillträdde som vd var han personalchef, men att det fanns skilda åsikter om ledningen av företaget har inte blivit känt förrän nu. Sebastian Lindroth uppger att ”det bästa för HSB är att vi går skilda vägar redan nu i den tidiga fasen”, han vill däremot inte kallad et för att Björn Pettersson får sparken.
I ett pressmedelande skriver han: ”Sett med lite distans tror jag att jag kommer se mina knappa sex år inom HSB som en bra period i min yrkeskarriär.”

Fram tills att en ny vd anställs går förre vd:n Börje Nilsson in som tillförordnad vd.

Läs ocksåBesked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka
Läs också Ängelholmshem utreds för ekobrott Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs Katarina Prick blir ny vd för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.