HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyran klar för drygt 40 000 privathyresgäster

Göteborg ​Från oförändrad hyra upp till som mest 3,5 procent i hyreshöjning. Det är resultatet av dagens hyresuppgörelse mellan Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige.
Uppgörelsen omfattar omkring 1 500 privatägda fastigheter. Av dem får drygt 560 stycken en hyreshöjning på som mest 1,9 procent och i ett mindre antal fastigheter blir det ingen hyreshöjning alls.
I närmare 800 fastigheter blir det höjningar mellan 1,9 upp till 3,5 procent. Skillnaderna beror bland annat på den boendekvalitet, till exempel standard, service och underhåll, som erbjuds i det enskilda huset. I de fastigheter som får de högsta höjningarna är främsta orsaken att fastighetsägaren arbetar aktivt med underhållsplaner för att tillgodose hyresgästernas önskemål.
För omkring 150 fastigheter fortsätter förhandlingarna eftersom någon uppgörelse ännu inte kunnat nås.
De nya hyrorna gäller från 1 april i år till och med 31 mars 2009. I och med att uppgörelsen är giltig från 1 april får hyresgästerna betala höjningen för april månad retroaktivt, alltså i efterskott.
Sedan några år tillbaka driver Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige ett gemensamt kvalitetshyresprojekt. 

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.