Annons

Hyran klar för drygt 40 000 privathyresgäster

Göteborg ​Från oförändrad hyra upp till som mest 3,5 procent i hyreshöjning. Det är resultatet av dagens hyresuppgörelse mellan Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige.
Uppgörelsen omfattar omkring 1 500 privatägda fastigheter. Av dem får drygt 560 stycken en hyreshöjning på som mest 1,9 procent och i ett mindre antal fastigheter blir det ingen hyreshöjning alls.
I närmare 800 fastigheter blir det höjningar mellan 1,9 upp till 3,5 procent. Skillnaderna beror bland annat på den boendekvalitet, till exempel standard, service och underhåll, som erbjuds i det enskilda huset. I de fastigheter som får de högsta höjningarna är främsta orsaken att fastighetsägaren arbetar aktivt med underhållsplaner för att tillgodose hyresgästernas önskemål.
För omkring 150 fastigheter fortsätter förhandlingarna eftersom någon uppgörelse ännu inte kunnat nås.
De nya hyrorna gäller från 1 april i år till och med 31 mars 2009. I och med att uppgörelsen är giltig från 1 april får hyresgästerna betala höjningen för april månad retroaktivt, alltså i efterskott.
Sedan några år tillbaka driver Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige ett gemensamt kvalitetshyresprojekt. 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.