Annons

Hyrde i andra hand – kräver tillbaka 34 000 kronor

Malmö Paret som hyrde i andra hand betalade 5 000 kronor mer i hyra än förstahandshyresgästen. Nu vill de ha tillbaka överhyran.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

I ett år hyrde paret den möblerade lägenheten i Malmö i andra hand. De betalade 12 000 kronor i månadshyra. När de flyttade ut upptäckte de att förstahandshyresgästen enbart betalade drygt 7 000 kronor i månaden. Paret menar nu att de betalat en alldeles för hög hyra och kräver därför tillbaka överhyran.

Totalt vill de ha tillbaka 34 000 kronor från förstahandshyresgästen eftersom de menar att det är rimligt att de betalar en del för hyran av möblerna samt elen. Men de borde ändå inte ha betalat mer än drygt 9 000 kronor i månadshyra. Kravet på återbetalning har de lämnat till hyresnämnden som nu ska avgöra fallet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Hyresrätter blir hotell – med skyhöga hyror: ”Utnyttjar människors behov av ett hem” Boråsvärd tog ut närmare 45 procent i överhyra - tvingas betala tillbaka Peter blev blåst på hyran i 28 år och stämde värden – får tillbaka 90 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.