Annons

Hyregästföreningen pratar demokrati i Nordmakedonien

Norrtälje Under tre dagar befinner sig representanter från Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle i Nordmakedonien för att diskutera demokratifrågor. Det är dags för den trettonde upplagan av Freja forum.
Foto: Pixabay
Årets Freja forum hålls i Nordmakedoniens huvudstad Skopje.

Forumet öppnar idag i Nordmakedoniens huvudstad Skopje och avslutas på söndag. Årets tema är ”Demokrati, lika rättigheter och ett rättvist digitalt samhälle”. Under de tre dagarna har deltagarna möjlighet att delta i olika seminarier och workshops.

En av representanterna för Hyresgästföreningen region Aros-Gävle är regionchef Johan Pelling. Han kommer bland annat att medverka i ett seminarium om den digitala framtiden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Inom Hyresgästföreningen har vi en utmaning i hur vi ska möta framtiden på det här området. Det handlar mycket om hur vi ska nå ut till nya grupper av människor. En nyckel är att bli bättre på att hitta ut på digitala plattformar, för det är där människor vill vara.

Johan Pelling, regionchef för Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

Johan Pelling tycker att Hyresgästföreningens kunskap om boende och olika hyresvärdar bättre borde tas tillvara och tillgängliggöras för allmänheten.

Annons

– Jag har en vision om att vi ska skapa ett TripAdvisor för boendet. Vi på Hyresgästföreningen sitter på en unik kunskap och en massa information som skulle kunna vara intressant för människor som söker ny bostad. Det gäller bara att tillgängliggöra det material vi har, och det måste ske digitalt, säger han.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Med på resan från region Aros-Gävle är även regionordförande Torbjörn Rönnkvist, vice ordförande Hans Eklund, Elin Loberg, ledamot i regionstyrelsen, samt ett par ungdomsambassadörer.

Det var Hyresgästföreningen region Aros-Gävle som startade Freja forum en gång i tiden med förebild från Almedalsveckan i Visby. 2007 arrangerades forumet för första gången i Tusla i Bosnien-Hercegovina. Sedan dess har det flyttat runt varje år mellan olika länder på Balkan. 2016 var Uppsala värd för arrangemanget.

Annons

Till en början finansierades projektet av Sida. Idag stöds projektet ekonomiskt delvis av Hyresgästföreningen region Aros-Gävle och delvis av andra organisationer i Sverige och på Balkan.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.