HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Hyresförhandlingarna behöver samordnas”

Stockholm Hyror, samarbete och upprustning. Det är de frågor Greger Björkegren ser som viktigast för Hyresgästföreningen i Stockholm.

– Hyresgästföreningen i Stockholm har sedan lång tid tillbaka stakat ut en väg, med Terje i spetsen, som arbetat förtjänstfullt med hyresgästernas bästa för ögonen, säger Greger Björkegren och förmodar att förväntningarna är att en ny ordförande fortsätter på den inslagna vägen – i samförstånd med Hyresgästföreningens alla kärnverksamheter.

I Hyresgästföreningens långsiktiga verksamhetsplan Agenda 2016 finns riktlinjer och ramverk för regionens fortsatta arbete ”från bra till enastående”.

Läs också700 såg spöken i KälltorpskolanVampyren Aiya Mohsen Ali, till vardags hållbarhetsstrateg på Hyresgästföreningens ungdomssatsning, skrämde elever, föräldrar och besökare inför halloween.

– När det gäller hyrorna har vi nu bra dokumentation inför kommande hyresförhandlingar, vilket ger goda förutsättningar för ett seriöst och framgångsrikt förhandlingsarbete. Nästa prioritering kommer handla om att samordna delegationsarbetet på ett sätt som motsvarar de nya behov som uppstått genom att vissa kommunala fastighetsbolag numera förhandlas via Fastighetsägarnas organisation.

Andra viktiga frågor för Hyresgästföreningen är ombyggnad och ombildning från hyresrätt till bostadsrätt:
– Vi behöver se över hur vi driver frågor i hyresnämnden i fråga om upprustnings- och förbättringsarbeten.
Visserligen har ombildningstakten dämpats i vissa områden, men denna fråga är alltid aktuell och kräver fortsatt stark bevakning, säger Greger Björkegren och fortsätter.

– Det är av största vikt att hela regionen enas åt samma håll, med respekt för de olika regionala förutsättningar och behov som gäller.

Läs ocksåHyresgästerna åker ut från Balders lokal i Åstorp
Läs också Marija vill satsa i Växjö Värmen tillbaka för hyresgäster i Halmstad Värden förlorade makten över deras hus – igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.