Annons

Hyresförhandlingarna klara

Ulricehamn Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och det allmännyttiga Stubo i Ulricehamn är nu avslutad. Bostadsbolaget höjer hyrorna med 2,7 procent i snitt. Höjningen gäller från 1 april och avtalet är låst till 31mars 2009.

Stubo krävde inför förhandlingen 3,9 procent i hyreshöjning.

Annons
– Vi är relativt nöjda med överenskommelsen eftersom vi lyckades få ner det ursprungliga kravet. Nu hamnar vi en bra bit under konsumentprisindex som i nuläget ligger på 3,5 procent, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.
Höjningen fördelas enligt följande:
Ulricehamn, Stockrosvägen 6-10: 2,5 procent
Ulricehamn, övriga områden: 2,9 procent
Timmele, Dalum, Gällstad och Marbäck: 2,5 procent
Övriga områden i kommunen: 2,1 procent
– Vi förhandlade fram ett senareläggande av datumet för höjningen från
1 januari till 1 april, vilket betyder ytterligare hundralappar i hyresgästernas plånböcker.
Förhandlingarna med de privata hyresvärdar i Ulricehamn som Hyresgästföreningen har förhandlingsordning med är också klara. I enlighet med bruksvärdesprincipen blev den hyra som Hyresgästföreningen förhandlat fram med Stubo vägledande för vad de privata hyresvärdarna kan ta ut för likvärdiga lägenheter i Ulricehamn.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Retroaktiv hyreshöjning i Ulricehamn – hyresgästen Jan-Olof: "Det är skit! Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.