HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresförhandlingarna klara

Ulricehamn Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och det allmännyttiga Stubo i Ulricehamn är nu avslutad. Bostadsbolaget höjer hyrorna med 2,7 procent i snitt. Höjningen gäller från 1 april och avtalet är låst till 31mars 2009.

Stubo krävde inför förhandlingen 3,9 procent i hyreshöjning.

Annons
– Vi är relativt nöjda med överenskommelsen eftersom vi lyckades få ner det ursprungliga kravet. Nu hamnar vi en bra bit under konsumentprisindex som i nuläget ligger på 3,5 procent, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.
Höjningen fördelas enligt följande:
Ulricehamn, Stockrosvägen 6-10: 2,5 procent
Ulricehamn, övriga områden: 2,9 procent
Timmele, Dalum, Gällstad och Marbäck: 2,5 procent
Övriga områden i kommunen: 2,1 procent
– Vi förhandlade fram ett senareläggande av datumet för höjningen från
1 januari till 1 april, vilket betyder ytterligare hundralappar i hyresgästernas plånböcker.
Förhandlingarna med de privata hyresvärdar i Ulricehamn som Hyresgästföreningen har förhandlingsordning med är också klara. I enlighet med bruksvärdesprincipen blev den hyra som Hyresgästföreningen förhandlat fram med Stubo vägledande för vad de privata hyresvärdarna kan ta ut för likvärdiga lägenheter i Ulricehamn.

Annons
Läs också Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.