HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst tvingas betala 100 000 kr för övergiven lägenhet

Malmö Lägenheten lämnades vind för våg och hyresvärden fick både tömma och städa den. Nu tvingas hyresgästen betala drygt 100 000 kronor, enligt en tingsrättsdom.

Hyresgästen bodde i lägenheten i Malmö i tre år innan han slutade betala hyran. Efter tre månader med obetalda hyror tog den privata fastighetsägaren tillbaka lägenheten. Det visade sig att den var lämnad men varken tömd eller städad. Det jobbet fick hyresvärden göra och notan slutade på 45 000 kronor. Vid två vändor till tippen lämnades 2,5 ton grovsopor och enligt värden tog det totalt åttio arbetstimmar att tömma lägenhet och förråd.

Hyresgästen hade inte heller lämnat tillbaka några lägenhetsnycklar så värden fick byta låscylinder. Arbetet med att återställa lägenheten i ett skick så att den gick att hyra plus de uteblivna hyrorna plus ränta landar på 95 000 kronor. Eftersom hyresgästen dessutom förlorade i tingsrätten får han stå för rättegångskostnader på 10 000 kronor.

Läs ocksåPatrik, 31, krävs på tusenlappar av hyresvärden - så undviker du en dyr flyttnotaHyresgästen Patrik Johansson krävdes på en dyr flyttnota av hyresvärden. Nu vill han inte betala.

Tingsrättens dom är en så kallad tredskodom eftersom hyresgästen aldrig dök upp till förhandlingen och därmed är domen baserad på fastighetsägarens uppgifter. Hyresvärden har haft problem att delge hyresgästen eftersom han tycks ha lämnat landet.

Läs också Missnöjd med värden - hotade med sin styckmördande bror: "Ni bråkar med jävligt fel familj" Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Mats drabbad av värd som alltid kuggar städning - "Helt extremt" Krävde 10 miljoner – får betala 400 000 kronor i stället

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.