Annons

Hyresgäst får flytta efter oljud

Norrköping Den 93-årige mannen i Norrköping hotades med vräkning efter att flera grannar blivit störda av slag och knackningar i väggar och tak. Nu väljer mannen att flytta frivilligt.

Det var för cirka tre år sedan som 93-åringen började anmäla störande ljud från slip- och borrmaskiner i sin lägenhet hos kommunägda Hyresbostäder i Norrköping. Men trots flera besök av hyresvärden kunde inga störningar hittas. Mannen kontaktade då kommunen som gjorde en ljudmätning i bostaden. Men inte ens den kunde upptäcka några störande ljud som mannen påstod sig höra.

Däremot fick 93-åringen själv ta mot klagomål från flera av grannarna. Enligt hyresvärden har grannarna blivit väckta mitt i natten av mannen med anklagelser om att ha stört honom. 93-åringen ska bland annat slagit i element, väggar och tak upprepade gånger vid olika tider på dygnet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresbostäder försökte få mannen att sluta med störningarna utan framgång. I december förra året tröttnade hyresvärden och vände sig till hyresnämnden för att få mannen vräkt. I februari kom 93-åringen och hyresvärden överens och mannen väljer nu att flytta frivilligt till en annan bostad.

Annons
Läs också Ny satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna" Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.