Annons

Hyresgäst kräver underhåll

Malmö Gulnande snickerier, sotsvart från avgaser och flagnande färg. Det är femton år sedan bostadsrättsföreningen senast målade om i hyresgästens lägenhet i centrala Malmö.

Nu vänder sig hyresgästen till hyresnämnden med en ansökan om åtgärdsföreläggande för att förmå hyresvärden, en bostadsrättsförening vid Värnhemstorget i centrala Malmö, att måla om i lägenheten. Enligt ansökan behöver alla rum målas om, både tak, väggar och snickerier. Senast det gjordes var för femton år sedan. Om hyresnämnden tar beslut om ett åtgärdsföreläggande kan hyresvärden drabbas av böter om underhållet inte sker inom en viss tid.

– Hyresvärden är skyldiga att underhålla lägenheten med jämna intervaller så jag förstår faktiskt inte varför man inte gör det i det här fallet, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.