Annons

Hyresgäst misstänks bluffa om skilsmässa

Helsingborg Helsingborgaren hävdar att han ligger i skilsmässa och därför har behov av sin hyresrätt. Värden menar att mannen olovligen hyr ut sin bostad i andrahand och att den påstådda separationen enbart är en bluff.
Foto: Pixabay
Mannen hävdar att han har behov av sin lägenhet eftersom han ligger i skilsmässa. Men enligt bostadsbolaget har inga skilsmässopapper kommit in till tingsrätten.

Efter ett tips om en olovlig andrahandsuthyrning valde värden att kolla upp sin hyresgäst. Det visade sig då att hyresgästens fru var skriven på en annan av hyresvärdens lägenheter i Helsingborg. I mannens trea var ett annat gift par skrivna. Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö misstänker värden att mannen bor i sin frus lägenhet tillsammans med deras gemensamma barn.

När värden kontaktade mannen i augusti hävdade han att han och hans fru skulle skiljas och att skilsmässopappren var inlämnade. Han uppgav även att han bodde på den aktuella adressen och att det gifta paret hade flyttat.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I slutet av augusti kontaktade värden Helsingborgs tingsrätt. Det visade sig då att domstolen inte hade fått in någon skilsmässoansökan varken från mannen eller från hans fru. Värden har vänt sig till hyresnämnden för att få mannen vräkt.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Värden anklagar par i 60-årsåldern - mörkade skilsmässa och fuskade med kötid Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.