Annons

Hyresgäst sägs upp efter att ha ljugit om sin inkomst

Malmö Hans inkomst räckte inte till för att få det efterlängtade hyreskontraktet i Malmö. Han skrev till en medsökande i sin sökprofil hos bostadsförmedlingen för att öka chansen att få en lägenhet. Det skulle han inte ha gjort.

Mannen ställde sig i kö hos den regionala bostadsförmedlingen Boplats Syd för fyra år sedan. Efter tre år lade han till en kvinnlig medsökande i sin profil på Boplats Syd. I och med det ökade det tänkta hushållets gemensamma ekonomi vilket öppnade upp för att söka fler och större lägenheter. Chansen att få en lägenhet ökade helt enkelt.

När mannen sedan kallades på en lägenhetsvisning uppgav han att han skulle bo tillsammans med den medsökande kvinnan. Hyreskontraktet skickades hem till kvinnan och returnerades undertecknat av dem båda.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men i början av det här året gifte sig mannen med en annan kvinna och när hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö, gjorde en koll visar det sig att den kvinnliga medsökande aldrig har flyttat ifrån sin folkbokföringsadress i en mindre skånsk ort. Vid ett bokat hembesök medgav mannen själv att det aldrig var meningen att den kvinnliga medsökande, som är en släkting till mannen, skulle flytta in utan hon skrevs in som medsökande just för att öka på inkomsten.

MKB menar att de har förts bakom ljuset och säger nu upp mannen på grund av att lämnat ”vilseledande” uppgifter. Kontraktet är uppsagt och fallet ligger nu på hyresnämndens bord för avgörande.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.