HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får 66 000 kronor till lådcykelpool

Gamla stan Svenska Bostäder ger lådcykelpool i Gamla stan 66 000 kronor. Nu ska hyresgästerna rösta om de ska köpa in el-cyklar eller el-mopeder.
Foto: Kenneth Samuelsson
Mikael Beving och dottern Julie är två som utnyttjar cykelpoolen i Gamla Stan.

Svenska Bostäder, som äger Stadsholmen med lägenheter i Gamla Stan, har stöttat Gamla stans lådcykelpool i flera år. Det har skett genom att bolaget erbjuder hyresgäster att starta gårdsföreningar och söka pengar. Nu får cykelpoolen ja på sin ansökan på ytterligare 66 000 kronor i bidrag.
– Det känns fantastiskt att vi fick pengarna, säger Mikael Beving, en av grundarna av cykelpoolen.

Om pengarna ska gå till att köpa in en el-moped eller flera el-cyklar ska avgöras av medlemmarna vid en omröstning.
– Troligen blir det en el-lådcykel, den vi har är väldigt populär bland medlemmarna, säger Mikael Beving.

Läs ocksåHyresgäster i Gamla Stan delar på lådcyklar

Samtidigt har Svenska Bostäder skärpt kraven på hyresgästerna som tidigare fått pengar till att driva lådcykelpoolen. Nu vill de att poolen klarar sig själva ekonomiskt. Det betyder förändringar för hyresgästerna hos Stadsholmen som idag använder cyklarna gratis medan övriga får betala 400 kronor per år.
– Vi måste nog införa en avgift på 60 kronor i månaden för alla för att få det att gå runt. Men det är fortfarande billigt tycker jag, säger han.

I sommar har föreningen fått fyra nya medlemmar och sökt 144 000 kronor från Klimatklivet, statliga pengar för åtgärder som minskar klimatpåverkan.
– Det vore jättekul om vi fick pengar, då kan vi köpa fler el-mopeder och el-cyklar, säger han.

Läs också Återbruk på cykelverkstaden i Mölndal Kvinnodagen firades stort i Tensta Jakten på svartuthyrare gav 252 lägenheter M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.