HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får inte köpa radhus

Norrköping I somras fick hyresgästerna i norra Atrium beskedet att de skulle kunna få köpa loss sina radhus. Men nu har Subnova ändrat sig och i stället sålt hela området till Amasten för 426 miljoner kronor.
Foto: Jakob Kindesjö
Subnova säljer radhusområdet till Amasten.

I början på sommaren gav Norrköpings kommun klartecken till att stycka av fastigheterna i radhusområdet norra Atrium. Enligt hyresvärden Subnova skulle beslutet göra det möjligt för hyresgäster att få köpa sin bostad.

— Vi ser det här som ett sätt att utveckla området och de här husen passar väldigt bra som egna hem, berättade Greger Landstedt, vd på Subnova, i en intervju med Hem & Hyra i juni.

Läs ocksåSBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök"Hyresgäster i Ulricehamn är missnöjda med utemiljön.

Men nu blir det ingen försäljning till de boende. För några dagar sedan blev det klart att Subnova i stället säljer hela området med 347 radhuslägenheter till hyresvärden Amasten för 426 miljoner kronor. Tillträde sker 16 december i år.

— .Vi har sedan tidigare cirka 1 000 lägenheter i Finspång och nu tar vi klivet till Norrköping. Vi vill stärka vårt innehav i Östergötland och Norrköping för att på sikt kunna satsa på nyproduktion, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Enligt Amasten kommer försäljningen inte innebära några förändringar för dem som bor i området i dag. Subnova ska sköta förvaltningen och vara ansiktet utåt för hyresgästerna de kommande tre åren.

Läs ocksåAnnelie vill skydda sina barn från grannens misär: "Vi hör henne skrika för sitt liv"Annelie försöker skydda sina barn mot grannens misär.

Kommer hyresgäster få köpa sina radhus? 

— Nej, vår avsikt är att behålla de här radhusen som hyresrätter. Det är inte aktuellt med någon försäljning, säger Jan-Erik Höjvall.

Beskedet kommer som en överraskning för flera av hyresgästerna i området.

Läs ocksåKristerssons löpsteg väckte Mikaela - nu byggs gymmet om efter flera års kamp

— Jag blir väldigt ledsen och besviken, vi hade blivit lovade att få köpa och jag hade sett fram mot att få renovera i ordning allting. Vi har inte fått några besked, vi har väntat och väntat, så blir det så här, säger hyresgästen Jamila Dilsiz.

Hem & Hyra har försökt att nå Subnova för en kommentar men inte lyckats.

Läs också Kräver skadestånd: "Värden har ignorerat oss" Hyresgäster kan få köpa radhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.