HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster kan få köpa radhus

Norrköping 350 radhus i norra Atrium kan komma att säljas till hyresgästerna. Detta efter att Subnova fått klartecken av kommunen att stycka av och sälja husen som enskilda fastigheter.
Foto: Jakob Kindesjö

Fastighetsägaren Subnova köpte radhusområdet norra Atrium i stadsdelen Hageby av kommunägda Hyresbostäder 2013. På ett möte i samhällsplaneringsnämnden i förra veckan gav kommunen klartecken till bolaget att få stycka av och sälja fastigheterna som enskilda objekt.

– Jag tror att det är ett klokt beslut, många drömmer om ett eget hem, nu får fler chansen, säger Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden, till Norrköpings tidningar.

Läs ocksåHyresgäster får inte köpa radhus

Norra Atrium består i dag av 350 stycken hyresradhus. Tanken är att erbjuda de befintliga hyresgästerna en möjlighet att få köpa sin bostad. Men de som önskar fortsätta hyra kommer ges möjlighet till det, uppger Subnova.

— Vi ser det här som ett sätt att utveckla området och de här husen passar väldigt bra som egna hem. Alla de som bor där i dag kommer att kunna få bo kvar. Det finns ingen anledning till oro, säger Greger Landstedt, vd på Subnova.

Vad kommer att ske härnäst?

Läs ocksåHyresgäster vräks efter försäljning

— Det är för tidigt att säga, vi har inte fått det formella beslutet än från kommunen. Då kommer vi sätta oss ned och planera hur vi ska gå vidare, säger han.

 

Läs också Rätt hyra var fel i två år "Vi har upptäckt en hel del fel" Höghusen i Hageby får nya ägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.