HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får vänta på hiss efter upphandlingsmiss

Lund Hyresgästerna i sex av LKF:s fastigheter får vänta på att hissarna renoveras, eftersom en upphandling måste göras om.
Foto: Anders Högmark
LKF-hyresgästerna får vänta på hissen. Hissen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Det kommunala bostadsbolaget hade begärt in anbud för renovering av hissar i sex bostadshus och på ett äldreboende. En av de företag som lämnade in anbud överklagade LKF:s tilldelningsbeslut. Nu har förvaltningsrätten prövat frågan och kommit fram till att både det företag som vann upphandlingen och det som klagade inte uppfyllde de ställda kraven. Därför måste hela upphandlingen göras om.

Markus Nilsson är underhållschef på LKF.
– Det blir inte tid att få gjort de här hissarna i år som vi hade planerat, säger han.
Om förvaltningsrättens beslut inte överklagas räknar han med att kunna göra en ny upphandling på i alla fall några av hissarna under året.

Läs ocksåHundratals hyresgäster på Linero får hyresrabatt under sju år357 hushåll på Vikingavägen på Linero i Lund får hyresrabatt under sju år. Det kommunala bostadsbolaget LKF har fått pengar från Boverket.

De sex hissarna är de i LKF:s bestånd som har störst underhållsbehov, men ingen av dessa är så dålig att en fördröjd renovering utgör en säkerhetsrisk, uppger Markus Nilsson.

Fakta: Här finns hyreshushissarna
  • Grynmalaregatan 5
  • Hildur Sandbergsgatan 14
  • Kollegievägen 95
  • Östra Mårtensgatan 10 B och 12 D
  • Östra Vallgatan 19
Läs också LKF får rätt att renovera på Linero Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly Fyra av tio i området godkänner inte renovering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.