Annons

Hyresgäster får vänta på hiss efter upphandlingsmiss

Lund Hyresgästerna i sex av LKF:s fastigheter får vänta på att hissarna renoveras, eftersom en upphandling måste göras om.
Foto: Anders Högmark
LKF-hyresgästerna får vänta på hissen. Hissen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Det kommunala bostadsbolaget hade begärt in anbud för renovering av hissar i sex bostadshus och på ett äldreboende. En av de företag som lämnade in anbud överklagade LKF:s tilldelningsbeslut. Nu har förvaltningsrätten prövat frågan och kommit fram till att både det företag som vann upphandlingen och det som klagade inte uppfyllde de ställda kraven. Därför måste hela upphandlingen göras om.

Markus Nilsson är underhållschef på LKF.
– Det blir inte tid att få gjort de här hissarna i år som vi hade planerat, säger han.
Om förvaltningsrättens beslut inte överklagas räknar han med att kunna göra en ny upphandling på i alla fall några av hissarna under året.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De sex hissarna är de i LKF:s bestånd som har störst underhållsbehov, men ingen av dessa är så dålig att en fördröjd renovering utgör en säkerhetsrisk, uppger Markus Nilsson.

Annons
Fakta: Här finns hyreshushissarna
  • Grynmalaregatan 5
  • Hildur Sandbergsgatan 14
  • Kollegievägen 95
  • Östra Mårtensgatan 10 B och 12 D
  • Östra Vallgatan 19
Läs också Hundratals hyresgäster på Linero får hyresrabatt under sju år LKF får rätt att renovera på Linero Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Framgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran Kändiskatten Luffar-Lasse förenar tiotusentals människor: "Han sprider så mycket glädje"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.