Annons

Hyresgäster ska fixa energitips

Linköping Stångåstaden vill ha hyresgästernas hjälp att ta fram idéer om hur man kan minska energianvändningen och använda energi smartare. Nu söker bolaget hyresgäster till en fokusgrupp.
Foto: Jenny Knutsson
Marie Aktö, Stångåstaden.

Tanken är att samla en grupp hyresgäster under en dag i september för att diskutera olika frågor som rör energibeteende, både i det egna hemmet och i gemensamma utrymmen.

– Energianvändning är en viktig fråga för oss och vi gör också många åtgärder, som att byta till energisnåla lampor. Men nu vill vi ha kundernas idéer om vilka förbättringar som kan göras, säger Marie Aktö, marknadschef på Stångåstaden i Linköping.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hon hoppas att åtminstone sex till tio personer ska nappa. Blir det fler så kan det bli flera grupper som arbetar parallellt.

– Vi har fått in flera intresseanmälningar redan.

Annons

Deltagarna får ekonomisk ersättning.

Läs ocksåElpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari"Inger slipper kallhyra

– Vi vill visa att vi värdesätter att de lägger en hel dag på det här, säger Marie Aktö.

Fokusgruppen kommer att ägna sig åt diskussioner och övningar och ska ta fram idéer på hur både hyresvärd och hyresgäster kan bli energismartare. Mot slutet av dagen ska de bästa idéerna väljas ut genom omröstning i gruppen. Förslagen lämnas sedan över till Stångåstadens ledningsgrupp som får ta ställning till vad som kan och bör förverkligas.

Annons

– Är det större saker behöver vi kanske gå vidare med en förstudie och det kanske måste med i budgetplaneringen, förklarar Marie Aktö.

Läs ocksåLuftvärmepumpen sänker Bertils elnota - "Hoppas vi får ner kostnaden med tre fjärdedelar"Bertil och Malin Svensson har valt att sätta in luftvärmepump i lägenheten på Hasselösund i Bohuslän.
Läs också Elpriserna: Göran blir utan regeringens stödpengar – får strömmen direkt från greven Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.