HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster tar strid mot renoveringar

Halmstad Avloppen ska renoveras i fem fastigheter i Klackerup. Samtidigt passar hyresvärden Hfab på att rusta upp kök och badrum. Men flera boende har protesterat och i dag blir ärendet ett fall för hyresnämnden.
Foto: Petra Martinsson
Bostadsbolaget Hfab vill renovera 223 lägenheter i Klackerup, men alla hushåll har inte gett tummen upp till planerna.

Husen som är byggda i mitten av femtiotalet ska få nya avloppstammar i både kök och badrum. I samband med renoveringarna vill Hfab också höja standarden till vad bolaget menar är ”normal modern boendestandard”.

Kaklade väggar och golv i badrummet hör till insatserna. Men också nytt badrumsporslin, nya vitvaror, säkerhetsdörr, ventilation samt byte av fönster och balkongdörrar. Dessutom ska fasaderna ses över och mosaik vid entréer renoveras.

Läs ocksåSå tycker partierna om äldres boende i Östergötland

– Vi måste ta ansvar för fastigheterna, de har ett inomhusklimat som inte är tillräckligt bra men vi försöker störa så lite som möjligt och har erbjudit olika val så att det ska bli ekonomiskt gångbart för hyresgästen, säger Magnus Wall, distriktschef på Hfab.

Men alla är inte glada över renoveringarna. Av de 222 tillfrågade hushållen har 29 låtit bli att svara eller tackat nej. Bland annat på grund av de aviserade hyreshöjningarna. ”Det förefaller mig oklokt att samtycka till en åtgärd utan kännedom om vilken monetär effekt den skulle ha för mig,” skriver en av de boende.

Går hyresnämnden på Hfab linje och godkänner renoveringarna har Hfab aviserat att en ny hyra kommer att förhandlas fram mellan hyresgästföreningen och bolaget.
Byggstart är aviserat till den senare delen av 2017, i samband med renoveringarna kommer också vindsvåningar att byggas i fastigheterna.

Läs ocksåLinda Ahonen får rätt mot konkursad hyresvärd
Läs också Nu hör SBB till Dalarnas största Svårt ragga i Hylte Växjö satsar på bo-hjälp till nyanlända

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.