Annons

Hyresgästerna i Bengtsforshus slipper tvåårigt hyresavtal

Bengtsfors Höjd hyra med 1,25 procent. Det blev resultatet av den just avslutade förhandlingen mellan kommunala Bengtsforshus och Hyresgästföreningen.

Om bostadsbolaget Bengtsforshus fått som man velat hade hyresförhandlingarna mynnat ut i ett tvåårsavtal, med 1,5 procentig höjning i år och ytterligare 1,5 procent nästa år.

Men det satte Hyresgästföreningens stopp för, för från föreningens sida är man inte ett dugg förtjust i avtal som löper över flera år. Skälet är att man vill kunna omförhandla hyran varje år, utifrån förändringar i det ekonomiska läget. Och nu blev de alltså ett ett-årigt avtal.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det finns fler skäl för Hyresgästföreningen att vara nöjd. Det säger Anja Augustsson som förhandlade för hyresgästerna. 

– Bolaget hade gjort en bra genomgång av underlaget inför förhandlingarna och kunde motivera sitt yrkande på ett bra sätt, säger hon.  

Annons

Kravet på höjning var ett av de lägre utgångsbuden i årets förhandlingar, något som Hyresgästföreningen tyckte var värt att uppmärksamma. 

Läs ocksåDyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vdDen förberedande förhandlingen mellan den före detta vd:n Pär Nilsson och Bengtsforshus blev fruktlös. Nu möts parterna i domstol.

– Vi hade en bra diskussion kring planerat underhåll och kommande projekt i bolaget. Nu kommer vi att följa upp underhållet och se till att man fullföljer planerna, säger Augustsson.

Den nya hyran gäller från den första april och för en normal tvårummare, på 60 kvadratmeter som idag har en hyra på 4 186 kronor, går hyran upp med 52 kronor i månaden.

Annons

Andra färdiga hyresuppgörelser i regionen hittar du här

Läs ocksåFick sparken som vd för Bengtsforshus - polisanmäler kommunen för förtalPär Nilsson, fd vd för Bengtsforshus, och Stig Bertilsson (M) kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors.
Läs också Anklagelser om maffiametoder och förtal – Bengtsforshus i gungning Bengtsforshus vd riskerar avsked - Hyresgästen Silvia "Har han försökt sko sig?" Trenden är höga hus - men inte i Bengtsfors

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.