HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästerna känner lättnad efter första mötet med Rikshem

Nyheter − Vi är lättade, säger hyresgästen Ulla Lindén Simonson. Igår träffade hon sin nya hyresvärd Rikshem för första gången.
Hyresgästföreningen på Elineberg träffade sin nya hyresvärd Rikshem. Foto: Gry Berglind

För drygt två veckor sedan kom nyheten att Helsingborgshem sålt 865 lägenheter på Stattena, Elineberg och Eneborg till Rikshem. Hyresgästerna fick reda på försäljningen med kort varsel och många var oroliga över hur den nya hyresvärden skulle agera. Igår hade den lokala Hyresgästföreningen på Elineberg sitt första möte med sin nya hyresvärd.

Hur gick mötet?

Läs ocksåAnita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i husetElöverkänslig Bild på kvinna

− Bra, underbart bra. Hyresgästföreningen har funnits på Elineberg i över 40 år. Jag var orolig över hur det skulle bli med vår lokal och vår verksamhet. Nu fick vi besked på att allt kan fortsätta som vanligt. Det känns som en sten föll från bröstet, säger Ulla Lindén Simonsen, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen på Elineberg.

Frågor som togs upp under mötet handlade bland annat om det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet, om det blir hyreshöjningar och om boinflytandeavtalet kommer att finnas kvar. Rikshems regionchef Ola Svensson lovade att alla avtal som Helsingborgshem har med sina hyresgäster även kommer att gälla i framtiden.

− Om vi kommer att göra förändringar görs det först efter en dialog med Hyresgästföreningen. Vi är väldigt måna om ett gott samarbete, säger Ola Svensson.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Vad blir nästa steg?

− Nu håller vi på att anställa personal. Efter semestrarna bjuder vi in alla hyresgäster till ett informationsmöte här på Elineberg. Därefter presenterar vi vår personal för den lokala Hyresgästföreningen. Slutligen skickar vi ut informationsmaterial till samtliga hyresgäster med kontaktuppgifter.

Den första november tar Rikshem över som hyresvärd efter Helsingborgshem. Med sina 3 000 lägenheter blir Rikshem den största privata hyresvärden i Helsingborg.

Läs ocksåRikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmäldeJaved Hussain framför en buske på en innergård med äldre bostadshus, Javed bestred sin flytträkning

Läs även: Helsingborgshems utförsäljning: besvikna hyresgäster hade velat ha bättre information
Helsingborgshem säljer ut 865 lägenheter

Läs också Välkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal Skriva hyreskontrakt på att umgås blev succé: ”Klart vi vill fortsätta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.