Annons

Hyresgästföreningens husbilsturné landar i Blekinge

Blekinge Hyresgästföreningen är på husbilsturné för att träffa hyresgäster. I veckan kuskar de runt i Blekinge. – Kom till oss och diskutera en het bostadsfråga, tipsa om något eller bara umgås. Vi bjuder på fika och aktiviteter, säger Mia Karlsvärd som sitter bakom ratten.
Mia Karlsvärd, Monica Karlsson, Annika Lind, Dennis Larsson, Annelie Robertsson och Edit Tornerhjelm är på husbilsturné. 

Idag tisdag börjar premiärturen i Blekinge. Första anhalt är Ristorgstrappan där några hyresgäster inväntar husbilen.

– De ville berätta om ett lyckat ärende som de fått hjälp av oss med. Det är jätteroligt att få möta hyresgästerna och prata, säger Mia Karlsvärd, kommunikatör på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon kör den här veckan genom Blekinge tillsammans med anställda och förtroendevalda från föreningen. Fem stopp på två timmar vardera blir det i Karlskrona, Ronneby, Olofström, Karlshamn och Sölvesborg. Besöken har marknadsfört via egna kanaler, sociala medier och med annonsering i lokaltidningarna.

– Målet är att komma så nära hyresgästerna som möjligt och få till stånd naturliga samtal, säger Mia Karlsvärd.

Turnén kommer fortsätta under hela året till sydostregionens alla områden: Jönköping, Kalmar, Gotland, Kronoberg och Östergötland. Men Mia Karlsvärds målsättning är att turnén ska bli en årlig aktivitet.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Jag ser det här som startskottet på ett nytt, utåtriktat arbetssätt. Jag tror att det är väldigt nyttigt för föreningen att komma ut i verkligheten.

I Hyresgästföreningens husbil finns det kritor och ritpapper för att barnen ska få rita hur deras drömlekplats ser ut. Man bjuder även på fika och nyttig information till hyresgäster.

– Vi hoppas att vi på vår resa ska lära känna och träffa ännu fler hyresgäster, säger Mia Karlsvärd.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Turnéplanen för Blekinge finns på Hyresgästföreningens hemsida.

Annons

 

 

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.