HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen norra Skånes regionordförande slutar efter åtta år

Halland Rigmor Wilderoth har suttit på ordförandeposten för Hyresgästföreningen Region norra Skåne i åtta år. På fullmäktigemötet i april slutar hon.
Foto: Gry Berglind
Hyresgästföreningens Region norra Skånes ordförande Rigmor Wilderoth slutar. Foto: Gry Berglind

− Jag vill ut och resa medan jag fortfarande hittar hem, säger Rigmor Wilderoth per telefon och skrattar.

Orsakerna till att hon nu väljer att inte kandidera för en ny tvåårsperiod som regionordförande vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne är flera. Efter åtta år på posten är hon redo att gå vidare och få mer tid åt att resa och umgås med sitt barnbarn. En annan orsak är att norra Skånes regionchef, Jan Olof Sandén går i pension senare i år. Läs mer om det här.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

− När jag fick veta att han skulle sluta kändes det rätt för mig att göra samma sak. Nu får regionen en ny ordförande och en ny regionchef som tillsammans kan sätta upp nya riktlinjer för hur de vill arbeta. Det tror jag är bra.

Vilken insats är du mest stolt över?

− Jag tycker vi hanterade sammanslagningsplanerna mellan Hyresgästföreningen södra och norra Skånes regioner väldigt bra. Vi samlade in ett gediget faktaunderlag från personal, förtroendevalda och medlemmar. Utifrån det tog vi sedan beslutet att inte slå ihop regionerna. Jag tyckte att vi skötte hela processen väldigt fint.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

Vad har du lärt dig?

− Jag har lärt mig massor men det jag lärt mig främst är kanske att lyssna och att ha roligt. När vi driver viktiga och tunga frågor i styrelsen är det viktigt att ha kul tillsammans och det har vi haft.

På onsdag lämnar Rigmor Wilderoth även ordförandeposten i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm. Hon sitter dock kvar som ordförande i den lokala Hyresgästföreningen Gamla Vallås. Den posten har hon haft sedan 1999.

Läs ocksåJordskredsseger för ny västsvensk hyresgästbasRonny Bengtsson ordförande Hyresgästföreningen rgion Västra Sverige.

Region norra Skåne består av 24 kommuner i norra, mellersta Skåne och södra Halland. Regionen har cirka 43 300 medlemmar.

Läs också Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ännu en ordförandekandidat släpps fram i Västra Sverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.