Annons

Hyresgästföreningen protesterar mot vinstuttag från MKB

Malmö Enligt Hyresgästföreningen planerar majoriteten i Malmös kommunfullmäktige att ta pengar från MKB för att finansiera den kommunala verksamheten

Malmö stads budget för 2015 bygger enligt uppgift på att MKB och dess hyresgäster bidrar med 30 miljoner kronor. Hyresgästernas hyror ska gå till att betala underhåll och nyproduktion av lägenhet hos det kommunala bostadsbolaget, inte finansiera annan kommunal verksamhet, menar Hyresgästföreningen.

– Om kommunledningen tycker att MKB har för mycket pengar kan det bara betyda att MKB antingen inte fullgör sitt uppdrag och bygger de bostäder man ska eller att kommunledningen kanske tycker att hyrorna är för höga. Oavsett vilket är det helt orimligt att MKBs hyresgäster ska betala mer till vår kommunala verksamhet än andra hyresgäster, villaägare och bostadsrättsinnehavare, säger Kenneth Gustavsson, regionordförande.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det är uppenbart att kommunledningen ska kunna förvänta sig mer av MKB i ökat bostadsbyggande. Men lösningen är inte att ta av hyresgästernas inbetalda hyror istället för att förbättra styrningen av det kommunala bolaget. Detta är knappast rätt sätt att få fler bostäder i Malmö, säger Dan Nicander, regionchef.

Annons

På Hyresgästföreningens fullmäktigemöte under torsdagen antogs ett uttalande som i skarpa ordalag kritiserar vinstuttaget.  

Malmö stads budget ska tas av kommunfullmäktige på torsdag i nästa vecka.

Annons
Läs ocksåHär gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera”Kiana Andersson och Anna Tomasson letar efter spår av råttor i bilen.

Hem & Hyra har sökt kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh för en kommentar. 

Läs också Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande” Supervärd kan förlora lägenhet – nöjda Airbnb-turister används som bevis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.