HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen stäms på över en miljon

Helsingborg Medlemsrekryteraren fick sparken efter anklagelser om att han missbrukat sin makt. Nu stämmer medlemsrekryteraren Hyresgästföreningen på miljonbelopp.
Medlemsvärvaren väljer nu att stämma Hyresgästföreningen på över en miljon kronor.
Foto: Anna Hultberg/montage
Medlemsvärvaren stämmer Hyresgästföreningen på över en miljon kronor.

Anklagelserna som riktas mot medlemsrekryteraren är många och allvarliga. Så allvarliga att Hyresgästföreningen i norra Skåne valde att ge honom sparken, vilket Hem & Hyra berättade om igår. Dels anklagas medlemsrekryteraren för att i smyg ha varit hyresvärd och fastighetsägare, och dels för att han ska ha försökt få ut uppgifter om en av sina hyresgäster ur Hyresgästföreningens ärendesystem, han påstås också ha tystat en kollega. Hyresgästföreningen menar dessutom att medlemsrekryteraren i egenskap av hyresvärd ska ha stängt av el och vatten till en av sina hyresgästers bostad, samma hyresgäst ska också ha anmält medlemsrekryteraren för hot och misshandel.

Rive Juridiska Byrå som företräder medlemsrekryteraren, menar att skälen till avsked inte håller juridiskt. Byrån har nu skickat in en stämningsansökan till tingsrätten i Helsingborg med krav om att Hyresgästföreningen ska betala skadestånd på över en miljon kronor. I första hand krävs Hyresgästföreningen på ekonomiskt skadestånd på 967 599 kronor och ett allmänt skadestånd på 150 000 kronor inklusive ränta.
— De anklagelser som Hyresgästföreningen lyfter fram i tidningen är inte del av grunderna som uppgetts som skäl för avsked, det är endast det som angetts som skäl för avskedandet som kommer att prövas. Vi anser att Hyresgästföreningen agerar politiskt snarare än juridiskt, de har kort sagt gjort bort sig rejält i det här ärendet då de avskedat någon för ett agerande som de i andra fall accepterat.

Annons
Läs ocksåMedlemsrekryterare avskedas - missbrukade sin yrkesroll

säger Henrik Einarsson, jur.kand för Rive Juridiska Byrå.

Annons
Läs också ”Viktigt för oss att agera oerhört resolut” Efter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek” Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.