HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen stänger alla kontor

Nyheter Coronaviruset gör att Hyresgästföreningen bommar igen alla sina kontor. Men man fortsätter trots det att söka upp och rekrytera nya medlemmar, mitt i pandemin.
Foto: Pexels, Hem & Hyra

På grund av den den pågående pandemin har Hyresgästföreningen bestämt sig för att stänga alla sina kontor för externa besök. Stängningen är tänkt att gälla till och med den 3 april. Nina Hedlund har fått ansvaret att samordna Hyresgästföreningens insatser gällande Corona. Hon förklarar:

– Det här är ett led i vårt samhällsansvar. Även vi måste bidra till att minska smittspridningen. Datumet, den 3 april, är inte baserat på något vetenskapligt. Utan vi har tagit tre veckor som en lämplig tidsrymd för att organisationen ska ha tid att ställa om sig. Ledningen följer utvecklingen noga och det kan bli så att vi måste ändra oss. Det kan bli kortare stängning, eller längre, förklarar Nina Hedlund.

Läs ocksåFrån Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktareEn kvinnligt dirigent dirigerar. Hon står utomhus framför en balkong. På balkongen står tre hyresgäster.

Hyresgästföreningen fortsätter alltså att jobba, men all kontakt med förtroendevalda, hyresgäster och samarbetspartners kommer att ske digitalt och via telefon. Nina Hedlund säger att ambitionen är att medlemmarna inte ska märka av att kontoren stängs.

– Den allra flesta kontakter sker redan via mail, hemsidan och telefon. Och vi märker en ökad kontakt nu när människor ringer till oss för att få stöd gällande Corona. Vi håller på att stärka upp för att kunna ta emot ännu fler telefonsamtal.

Nina Hedlunda sköter Coronakrisen på Hyresgästföreningen.

Dock har Hyresgästföreningen bestämt att man trots Coronaviruset ska fortsätta att aktivt rekrytera nya medlemmar genom plinga på hemma hos folk. Men med ”ökad hänsyn” och ”särskild försiktighet”, och att man undviker att hälsa på människor över 70 år. Rekryterarna ska respektera om någon inte vill öppna dörren.

– Ja, vi har gjort den bedömningen att vi fortsätter att driva det i så hög utsträckning som möjligt. Under dagen för vi diskussioner kring deras arbete framöver. Men den bedömning vi gör för tillfället är att de med vissa restriktioner kan jobba som tidigare. Om det inte blir aktuellt med värvning vid dörr innebär det att de får andra arbetsuppgifter.

De nya riktlinjerna för Hyresgästföreningens anställda följer resten av samhället just nu: de som kan jobba hemifrån, ska göra det. De som är sjuka eller uppvisar symptom ska absolut inte åka in till kontoret. Och alla fysiska möten och internutbildningar är inställda för Hyresgästföreningens anställda.

Corona i Hyressverige
Läs också Snart knackar HGF:s värvare dörr som vanligt: "Känns bra, vi har saknat medlemmarna" Dom mot tidigare HGF-ledamot överklagas – åklagaren vill se längre fängelsestraff Nya lättnader – fest tillåtet i Hyresgästföreningens lokaler Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.