Annons

Hyresgästföreningen tar plats på Göteborgs kulturkalas

Göteborg Idag drog det årliga kulturkalaset i Göteborg igång. Hyresgästföreningen är på plats i Bältesspännarparken under hela helgen.
Foto: Magnus Åsblad
Hyresgästföreningen är på plats i Bältesspännarparken under kulturkalaset i Göteborg. Här syns Pamela Möller, ordförande i Norra Göteborgs hyresgästförening, tillsammans med förhandlingschefen Pedram Kouchakpour.

Under fredag, lördag och söndag passar en mängd göteborgare på att ta sig in till centrala stan för att testa nya maträtter, lyssnar på konserter och träffa folk. Kanske kommer en och annan också att passera Bältesspännarparken, där Hyresgästföreningen tillsammans med ABF, Jordens vänner och Amnesty har slagit upp sina bopålar under kalset.

Förutom att det finns folk på plats som kan informera och berätta om Hyresgästföreningens verksamhet har man också ett par fasta programpunkter, med teman som ”hur kan du påverka vid ombyggnationer” och ”framtiden för hyresrätten”.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Under fredagen frågade Pamela Möller, ordförande för Norra Göteborgs hyresgästförening, ut förhandlingschefen Pedram Kouchakpour om ”marknadshyror” – något som vissa menar skulle lösa delar av de svenska bostadsproblemen.

Men Pedram Kouchakpour varnade för konsekvenserna av marknadshyror – alltså en situation där fastighetsägaren själv sätter hyran, så högt som man kan och ändå för lägenheten uthyrd.

Annons

– Just nu har vi stor bostadsbrist, speciellt i storstadsområdena. Att i ett sådant läge införa marknadshyror skulle förmodligen innebära kraftigt höjda hyror, menade han.

Läs ocksåHär är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

– Vi skulle få en stor överflyttning av pengar från hyresgäster till fastighetsägare, och en grupp människor skulle trängas ut från sina hem, eftersom de inte skulle ha råd att bo kvar.

LÄS MER:

Annons

Programmet för Hyresgästföreningen, ABF, Jordens vänner och Amnestys verksamhet under kulturkalaset hittar du här.

Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"
Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.