Annons

Hyresgästföreningen tokdansar mot hyrskatten

Vänersborg Glöm Gangnam Style. Nu är det Harlem Shake som gäller. Nyligen nådde dansflugan Hyresgästföreningens regionkontor i Vänersborg.
Foto: Johanna Wiman
Nu har dansflugan Harlem Shake nått Hyresgästföreningen.

Klockan 9.43 i fredags klev regionchefen Maria Hjelm in i fikarummet på Hyresgästföreningen i Vänersborg. Hon ställde lugnt ned sin kaffekopp på ett bord. Under halvminuten som följde var sig inget likt. 

Maria Hjelm drog på sig en röd keps och började dansa i ensamt majestät till musiken som flödade i rummet. När refrängen körde igång släppte ett femtontal anställda sina tidningar, reste sig och tokdansade, alla med egna personliga tolkningar av hur man bäst gör det. En maskerad man passerade slutligen filmkameran. I händerna hade han en gul skylt med texten ”Anders Borg – tack på förhand”. Sedan, på en given signal, satte sig alla ned och plockade upp sina tidningar igen. Som om inget hänt. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Dansen Harlem Shake med anor från 1980-talet har i år fått en nytändning och formligen exploderat på nätet. Fenomenet kan enklast beskrivas som knasdans till discjockeyn Baauers låt med samma namn. I dag ger en Youtube-sökning runt 279 000 träffar. Inom kort finns det fler. 

Stefan Kudryk, bostadspolitisk utredare, såg till att Vänersborg blev först ut inom Hyresgästföreningen att hänga på flugan. Han är mycket nöjd med personalens insats.
– Vilken grej! Jag är imponerad över engagemanget, folk fattade galoppen med en gång. 

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Idén till dansen kläckte han på möte så sent som under torsdagen.
– Vår region är ansvarig för den nationella Facebook-sidan nästa vecka och vi skulle spåna idéer till den. De flesta förslag var ganska traditionella, jag ville göra något som vanligtvis inte förknippas med Hyresgästföreningen. En rolig och galen aktivitet, säger han.

Syftet med dansen är att sätta ljus på föreningens kampanj mot hyrskatten på ett nytt sätt, som ett komplement till övrigt arbete. Filmen som spelades in i dag ska publiceras på youtube. Stefan Kudryk hoppas på tusentals klick.
– Drömmen är att Anders Borg ser den och förstår att vi vill bli av med den orättvisa beskattningen av hyresrätten, så gärna att vi till och med gör det här!

Vad säger du till dem som tycker att Harlem Shake är att kasta bort värdefull arbetstid på en plojgrej?
– Vi visar att man kan ta ett allvarligt budskap och göra något roligt av den. Förhoppningsvis leder det till att en ny målgrupp tar till sig budskapet, det ligger helt i linje med det vi ska göra. Dessutom skedde det på en fikarast, säger Stefan Kudryk.

Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,

Nu kan du se resultatet av dagens inspelning från Vänersborg på Youtube och på Hyresgästföreningens Facebook-sida. Här kan du se hur det gick till när räddningstjänsten i Borås och postkodmiljonären bjöd upp till Harlem Shake.

Relaterat:
Därför sprids dansen som ett virus (Dagens Nyheter Kultur)

Annons

Harlem Shake-fenomenet upprör i Harlem (SVT kulturnyheterna)

 


Klicka på bilden för att spela upp videon.

Läs också Facebook-bedragare döms till fängelse – så lurade de bostadssökande med falska annonser Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Falsk "Sara" lurade Pablo på 27 000 kronor – låset var utbytt i lägenheten han skulle hyra
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.