HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästlokal blir ny lägenhet

Finspång En av Hyresgästföreningens lokaler i Finspång byggs om till bostad. Till årsskiftet hoppas Vallonbygden att en ny marklägenhet ska stå klar för inflyttning.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresgästlokalen på Ekkällevägen i Finspång blir ny hyreslägenhet.

Det handlar om Hyresgästföreningens lokal på Ekkällevägen 5 i Finspång. Nu efter sommaren kommer den att byggas om till en ny marklägenhet på cirka 80 kvadratmeter.

– Den här lokalen har använts väldigt sällan och för oss handlar det om att utnyttja ytorna på bästa sätt. Vi vet att det finns en efterfrågan på marklägenheter, säger Jimmy Lundell, marknadschef på Vallonbygden.

Läs ocksåHyresuppgörelsen får kritik - hyresgäster fick inte vara med

De boende kommer istället att få nyttja en annan hyresgästlokal som ligger på Kapellvägen 60. Hyresgästföreningen har för närvarande inga aktivitet i området, men det hoppas man få till en förändring på framöver.

– Tanken är att det ska bli lite mer aktiviteter här på sikt. Vi kommer att starta igång en uppsökande verksamhet och åka runt och träffa hyresgäster ute i Vallonbygdens områden med start i höst, säger Anita A:son Landegren, ordförande i Hyresgästföreningen i Norrköping, Söderköping och Finspång.

Läs också Tomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.