Annons

Hyreshöjning i Kalix

Kalix Hyran höjs från och med första januari för de boende hos Kalixbo. Höjningen, på 0,6 procent, är en av de lägsta i Norrbotten.

​Nu är hyresförhandlingarna mellan Kalixbo och Hyresgästförhandlingen klara. Kalixbos hyresgäster får en höjning med 0,6 procent från och med nästa år. Omräknat i kronor ger det en höjd hyra med fem kronor per kvadratmeter och år.

Annons
– Förhandlingen gick bra. Tack vare det låga ränteläget kunde bolaget lägga lite mer pengar på nödvändigt underhåll. Att vi gick med på en hyreshöjning beror i första hand på Kalixbos ökade kostnader för fjärrvärme samt vatten och avlopp, säger Sten Fors, chefsförhandlare på Hyresgästföreningen.
 
Utöver höjd hyra höjs avgiften för förråd med 5 procent. Parkeringsplatserna höjs mellan 8 och 25 kronor per månad beroende på tidigare pris och om det är bilplats, carport eller garage.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.